onsdag 19 december 2018

Ingen ny regering i år

Talmannen Andreas Norlén meddelar att det inte blir någon ny regering i år i Sverige. Det är för kort tid kvar. Hans schema för detta ser istället ut så här: de båda kandidaterna till statsministerposten Stefan Löfven och Ulf Kristersson ska anstränga sig att bilda regering och meddela Norlén hur det går under jul och nyår. De ska berätta för talmannen hur det går den 25 december, den 4 januari och den 10 januari. Måndagen den 14 januari ska en ny statsministerkandidat presenteras. 

Den 16 januari ska den tredje omröstningen ske i riksdagen om denne statsministerkandidat. Ifall det heller inte då går att komma fram till en ny statsminister ska den fjärde omröstningen ske den 23 januari och faller den kandidaten också då ska extraval ske i slutet på april nästa år.

Andreas Norlén beklagade flera gånger mycket att det inte har gått att komma fram till en statsminister. Sverige befinner sig nu bland de länder i Europa som har hållit på längst med detta. Något sådant har aldrig tidigare hänt och beror av att sverigedemokraterna inte ska få någon makt. Det är ett stort skede med nya tider som äger rum i Sverige eftersom vi har tagit hit så många migranter. Skiljelinjen går mellan det socialistiska blocket som vill fortsätta med detta och delar av det borgerliga blocket, som inte vill göra det. 


Blir ingen ny regering eller statsminister i år.
Faksimil från SVT. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar