onsdag 28 juni 2023

Koranen ska brännas på Södermalm!

UPPDATERAT

 Polisen har varit tvungna att följa lagen och godkänna en demonstration där koranen bränns utanför moskén på Södermalm i Stockholm. Polisen fick anmärkning för att de inte godkände tidigare ansökan så nu är det dags. Det är dock inte fredag, då fredagsbönen lockar massor med muslimer till Södermalm. Vi lär se vad som händer denna onsdag. Det var också här som en polis knivhöggs av en afghan för några år sedan. Polisen Ted Eriksson klarade sig dock fast anfallet kom bakifrån och kunde ha varit dödande. 

Sverige kommer efter detta inte att få godkänt att gå med i Nato av Turkiet för det var ett krav från president Erdogan att den heliga koranen inte fick brännas och att PKK inte fick demonstrera i Sverige. Det är en man med irakisk bakgrund, som tidigare nekades att bränna koranen utanför Iraks ambassad, som nu fått tillståndet. Han överklagade till Förvaltningsdomstolen och sedan till Kammarrätten och fick rätt där. 

11:19

Polisen påpekar dock i sitt godkännande att det råder eldningsförbud i hela Stockholms län. Så kanske bränns inte boken här? Det gäller att följa lagar och förordningar!

12:31

Det är Salwan Momika som har fått tillståndet. Det handlar om kritik mot koranen, som denne man från Irak anser ska förbjudas i hela världen eller åtminstone i Sverige. Han krigar inte mot muslimer utan mot deras tankar, säger han. 

13:33

Salwan Momika kom till Sverige för fem år sedan och betraktar det här som hans hemland. Han satt i fängelse och blev torterad i Irak för att han tillhörde ett oppositionsparti. 

13:57

Här skriver MittiStockholm om vad som händer vid moskén. 

14:04

Salwan Momika, som är kristen, har lagt baconskivor i en koran och tagit boksidor och torkar av skorna på dessa sidor ur koranen. Några sidor har också blivit brända. En man med en sten avlägsnades av polis. 

17:35

Salwan Momika utreds nu för hets mot folkgrupp. Det blir nästan parodiskt tycker jag, men Erdogan går förstås i taket. Det var väntat. Sverige behöver inte vara med i Nato. Vi klarar oss ändå. Erdogan är sur över att han aldrig fick något inträde i EU, som han ville också. Och skriker och har sig. Krig med muslimerna nästa fas. I Sverige. Med kristna invandrare.

Demonstrationen ska äga rum mellan 13.30-15.30 i dag. 

Så här såg det ut när koranen brändes i dag vid moskén på Södermalm. Lugnt på platsen. Det var en irakier med svenskt medborgarskap Salwan Momika som genomförde denna demonstration. Bättre med irakier än danskar förmodligen.

Här utanför Stockholms Moské ska en koran brännas i eftermiddag. Polis har kallats in från andra regioner och där ska finnas specialutbildade poliser, som kan hantera folksamlingar och kravaller för att försöka hålla lugnet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar