söndag 11 juni 2023

Krigskulturen är inte svensk

 UPPDATERAT

Vi har inte krigat i Sverige på mer än 200 år. Så därför begriper vi inte vad som händer. Men andra kulturer krigar alltid så det finns i deras gener, även om de är födda här. Kriget går ut över alla. Även barn. Så därför dog en 15-åring till i går i Farsta. Skjuten. Enligt uppgift heter han Elias. En annan 15-åring skadades plus en man i 45-årsåldern och en kvinna i 65-årsåldern. Sju skjutna inom 48 timmar eller vad blev det? Alla i eller kring Stockholm. 

Två män greps efter en biljakt på E4:an. De är i 20-årsåldern och anhållna för detta mord och skjutande. Händelsen finns dessutom på övervakningskameror. Det här är inte vårt krig utan deras. Sätt dem fort som tusan inom lås och bom och släpp dem inte!

11:33

Jo han hette Elias som dog och var absolut inte kriminell utan bara en vanlig trevlig och snäll 15-åring. Och vad var motivet då? Hämnd av något slag?

15:31

Polisen är säkra på att de har rätt kriminella i förvar, men motivet till detta dåd är osäkert. Bara en vansinnesskjutning? De var uppenbarligen inte ute efter de äldre personerna utan bara de yngre då. Eller inte ens det. Så trist om de fick för sig att börja skjuta med militära automatvapen när människor var ute för att handla på lördagskvällen. Människor kastade sig ned på marken för att komma undan. 

17:32

Den äldre kvinnan hade tur. Hon blev träffad i knäet av en slumpvis skjuten kula, men bara i mjuka delar av benet. Hon sprang därifrån, för benet höll, och lämnade cykeln hon skulle åka hem på från tunnelbanan. Och sedan fick hon bra hjälp. Men inte ska man behöva råka ut för detta! Hon såg ingenting utan hörde bara, säger hon till Ekot. 

12.6.2023

Mannen i 45-årsåldern som sköts har avlidit meddelar polisen. Han var utländsk medborgare. Dubbelmord således. Lås in de båda anhållna och kasta bort nyckeln! Det var Beraki Tesfamichal som sköts och avled. Han blev 43 år och var från Eritrea. 

13.6.2023

De här båda häktas nu i Södertörns tingsrätt för mord och mordförsök: Milosz Olak, 19, och Ronnie Casim Delen, 19. De båda är från Polen respektive Kurdistan ursprungligen. Ronnie har bytt till det namnet för att verka svensk, men hans föräldrar är från Kurdistan, även om han är född här. Båda nekar till brott. 

Två offer för kriget mellan de som har invandrat. För det här är absolut inte någon svensk kultur. 
Här bogseras bilen bort som de kriminella använde. Vittnen beskrev BMW-bilen. Varför en röd? Syns ju väldigt bra. 
Brottsoffret Elias som inte ser så liten och snäll ut som på medias bilder. 



1 kommentar:

  1. Verkligen dödsäsong för de som bär namnet Elias. Den skjutne här hade alltså
    det som förnamn och den påkörde pojken i förra inlägget hette så i efternamn ...

    SvaraRadera