söndag 24 januari 2016

Danskarna vill inte ta emot tunnelbanemannen

UPPDATERAT
Den 21-årige tunisier eller algerier (vilket han själv uppgav) som misshandlade en mamma i Gamla Stans tunnelbana i Stockholm vill inte danskarna ta i med tång. Enligt dansk press så ska han avvisas till Danmark, för därifrån kom han senast i Europa innan Sverige, men danskarna vill att Sverige skickar honom till hans hemland, vilket det nu än är. Han har begärts häktad i Stockholm efter att ha gripits i Migrationsverkets förvar i Märsta, där han befann sig sedan tre dagar efter överfallet i tunnelbanan.

Småbarnsmamman, som hade sina två barn med sig, hindrade mannen från att stjäla från en äldre kvinna och fick som betalning för detta ta emot slag, spark och blev spottad på av honom. Han lär också ha visat de bilder, som sedan publicerades på internet, på Migrationsverkets förvar i Märsta och skrutit med att det var han på bilderna. Han nekar nu till brott. Häktningsförhandlingarna hålls i dag klockan 13.

Här kan ni se filmen med mannen på youtube. 
13:38
Jodå mannen häktades i dag. Åtal ska vara väckt senast 5 februari. Till historien hör att han tidigare har utvisats till Norge år 2013, men det hjälpte inte. Han var tillbaka i Sverige efter några månader. Så det hjälper antagligen inte heller att utvisa honom till Danmark. 
16:43
Mannen påstod i rätten att det inte var han utan han hade fått kläderna som syns på filmen av en annan man, som dessutom hade samma brutna näsa som han själv. Tror vi nog inte på. Han har dessutom sökt asyl i fyra länder under fyra olika namn. Det trista är att det nog inte går att slippa sådana män som honom i Sverige, när det inte ens går att få tillbaka gatubarn till deras hemländer i norra Afrika. Och det i sin tur gör ju inte främlingsfientligheten lägre.
8.4.2016
Nu har trots allt mannen utvisats till Danmark med hjälp av ett privatflyg, som kostade drygt 80 000. Det är dyrt, men värt det om vi slipper honom. Mannen var stökig när han hämtades i häktet, men lugnade ned sig på planet tydligen. Hoppas som sagt att vi slipper honom nu när det är krav på legitimation vid gränsen. Han blev ju utvisad till Norge 2013, men då var det fritt fram över gränsen till Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar