fredag 27 september 2024

Ibn Rushd avfinansierade

 Så uttrycker sig Bilan Osman om Ibn Rush, att organisationen har blivit avfinansierad. Ja det var på tiden, så då blir hon också arbetslös, för folket i Sverige betalar inte längre hennes lön som pressekreterare. Hon som uttryckte sitt förakt för den vita rasen. Men den vita rasen finansierar inte längre Ibn Rushd. Så bra. Bilan Osman var initiativtagare till Hijabupproret, för alla skulle kunna gå med slöja. Det grundade sig på en bluff om ett rasistiskt överfall på en muslimsk kvinna. Det visade sig vara kvinnans man som misshandlade henne för hon hade varit borta för länge. Detta hände år 2013.

Det tar ungefär 10 år att komma underfund med muslimska organisationer och att de inte längre ska ha bidrag. Den antimuslimska rasismen vann skriver Bilan Osman också. Ibn Rushd propagerade för omskärelse av alla män och halalslakt av djur. Och byggdes upp av skattemedel. Jag har skrivit om detta här. Det var då på den tiden naiviteten härskade i Sverige. Spöket i himlen kallad Allah hade gett en bok till muslimer med ord som absolut inte fick ändras. Detta skedde på 600-talet efter Kristus. 

Allt ändras hela tiden på denna jord så varför ska det finnas en bok, som barn måste lära sig utantill och som är helig och icke ändringsbar? Detta som orsakar och har orsakat så mycket elände i världen. Det var först när det kom en doktorsavhandling av Sameh Egyptson år 2023, som något förändrades i den offentliga inställningen till den islamska politiska religionen. 

År 2015 skedde 1,83 miljoner olagliga passeringar av EU:s yttre gränser. Syrien, Irak och Afghanistan skickade sina invånare till Europa och inte minst till Sverige, som låg längst bort i Norden. Men Sverige lockade med bidrag och de nya trodde att de skulle få allt, både villa, bil och en fru. De som var emot strömmen av människor, läs mest män, var rasister. 

Det var Folkbildningsrådet som fattade beslutet att dra in allt stöd till Ibn Rushd under tre år med början 2025. Detta var ett slag mot Ibn Rushd som inte längre kunde fungera som folkbildare i det svenskmuslimska samhället. Enbart 6 000 deltagare hade Ibn Rushd dragit till sig. Så folkbildningen var inte särskilt utbredd. 

Sveriges muslimska förbund får årligen statsbidrag som de ger vidare till kring 70 islamska föreningar och församlingar. Så Ibn Rushd var inte den sista muslimska organisationen i Sverige. 

En bild från de muslimska familjedagarna i Sverige. Nordens största mötesplats för muslimer. Alla som vill får bära slöja. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar