tisdag 21 december 2021

Har du ramlat i ett badkar?

 UPPDATERAT

Jan Guillou tror att vi dör när vi ramlar i badkar, men det stämmer inte. Och han menar att det är inte så farligt med brottsligheten, för det är värre med alla badkar. Han har fel naturligtvis. Han har inte haft rätt på länge. Jag är lite bekymrad över honom. Han kanske är lite åderförkalkad eller har själv ramlat hemma i sitt badkar. Vem vet? Dock har Kvartal orkat att göra det som jag inte mäktade med nu när julen närmar sig. De har tagit reda på hur det står till. En person förolyckades i ett badkar förra året medan 48 träffades av skjutvapen i dödligt våld. Och sammanlagt 124 mördades med dödligt våld i Sverige. 

För övrigt var det vanligare förr att ramla i badkar, men numera duschar vi. Inte ens min gamle andrapappa Tore hade kvar sitt badkar utan bytte det mot dusch på gamla dar. Han dog 2010 så det var länge sedan. Själv har jag inte haft badkar på många år. Det är enklare att duscha faktiskt och spar på varmvattnet, som värms upp elektriskt hos oss. Och elen är som ni vet dyr. Så Guillou är ute och cyklar på många sätt. Vore det inte på tiden att han pensionerade sig? Han är ändå ett år äldre än vad jag är. 

Här har jag skrivit om honom förut. 

22.12.2021

En gängkriminell skjuten på hotell i Stockholm. Vilken tur att han inte halkade i badkaret då eller att Jan Guillou var i närheten. För då hade Jan Guillou varit på fel plats vid fel tillfälle. För uppenbarligen hade någon ett skjutvapen, sådana brukar inte badkar ta till. Jodå denne gangsterledare dog. Undrar hur många skjutna vi är uppe i nu. I år. Tre bröder av fyra har dock drabbats av mord i den familjen. Dock säger tillförlitliga uppgifter att Jan Guillou fortfarande har ett gott liv på Östermalm i Stockholm. Trots att han i sin ungdom utbildade palestinagerillan i vapenanvändning. 

29.12.2021

Det är farligt att ingå i en gangsterfamilj. Pappan till den gängkriminelle som blev skjuten på hotell Fridhemsplan kördes på av en bil. Men i det här fallet så anhölls två män, som gjorde detta. Bra då kan det kanske nystas upp hela historien och polisen få reda på mer om hur gangstrarna tänker och bär sig åt. Vad jag vet har inte Guillou ännu blivit överfallen av sitt badkar. 


Så här ser det ut numera hemma hos människor, utom hos sådana som Guillou kanske. På Östermalm. 

2 kommentarer:

 1. https://www.expressen.se/kultur/guillou-har-en-osviklig--formaga-att-ha-fel
  BETALARTIKEL DOCK ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist att de har honom som mjökko och tråkigt att han går med på det, men sådana är väl narcissister. Vi får väl dras med honom tills han trillar av pinn.

   Radera