tisdag 23 april 2024

Terrordåd möjligt naturligtvis i Malmö i maj

 Jag har ofta önskat att Sverige aldrig mer skulle vinna Eurovision, men naturligtvis gjorde "vi" så ändå och Sveriges Television bestämde att Malmö var staden för detta arrangemang i nådens år 2024. Livsfarligt skulle jag vilja säga och risken för att något förfärligt ska hända är mycket stor. Justitieminister Strömmer träffar Säpo hela tiden fram till i maj när eländet sätter igång ännu en gång. 

Detta evenemang som skulle låta människor komma samman kulturellt och se de olika musikstilarna som fanns. I levande bilder. Jag minns när jag såg Alice Babs sjunga Lilla stjärna år 1958 när vi nyss hade köpt vår egen svart-vita TV-apparat i Björkhagen. Sången handlade om den lilla 15-åringen som sjöng om sin kärlek och riktade sig till stjärnan. Själv var jag enbart 12 år då och tänkte eller förstod ingenting av detta. Hela denna tävling kan låta historien framträda i ett nytt skarpt ljus. För så oskyldig var denna sång som framfördes i nationaldräkt dessutom. 

Ingen trodde då att Sverige någonsin skulle drabbas av krig igen eller terrordåd, sprängningar och många mord. Men si det åstadkom de kära regeringarna genom årtiondena. För vi skulle ju ligga i framkant även när det gällde "mänskliga positiva rättigheter". Och importera fler än någonsin, som tog sig genom Europa i hundratusental. Fast de inte skulle komma hit alls utan stanna längre söderut. Men de promenerade genom det gränslösa Europa. Nu har vi facit och har blivit det land där det stjäls näst flest bilar (jösses vad rika vi måste vara bara Italien har det värre) och där tullen kan få tag i kokain till miljardbelopp (stackars svenskar som knarkar hur har de råd?).

För länge sedan skrev jag om Malmö som Sveriges Chicago, det var 2010, men nu är hela landet drabbat. Så fort går det att göra om ett land till något där kriminella styr. Det blir ett mirakel om Malmö klarar sig genom denna tävling i musik utan incidenter. Det kostar 30 miljoner för Malmö att arrangera tävlingen, men kostnader för polis och säkerhet står än så länge skrivet i stjärnorna (!). Näst högsta terrornivån kan stiga till högsta i värsta fall. 

Det oskyldiga 50-talet då Alice Babs sjöng Lilla stjärna i Eurovision år 1958. Hon har nationaldräkt. Minsann. Hon neg dessutom för publiken när hon kom in på scenen. Hon var född 1924 samma år som min mamma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar