tisdag 21 maj 2024

Kung Charles porträtt gav konstnären en hjärtattack

När konstnären Jonathan Yeo 53 år höll på med porträttet av kung Charles III av Storbritannien förra året så fick han en hjärtattack. Han upplevde att han kom till en annan värld och fick välja mellan den och att återgå till jordelivet.  Eftersom han inte kände sig klar med detta liv på jorden så valde han att komma tillbaka. Annars hade aldrig porträttet av kung Charles III blivit klart och kanske är den röda färgen en påverkan från hans medvetslöshet och hjärtattack. Han vet inte. Han höll på i tre år med denna tavla. Och under tiden hann drottning Elizabeth avlida 2022 och kronprins Charles bli kung. 

Mycket kritik har denna den första tavlan av kungen fått eftersom det ser ut att vara en blodröd dimma runt kungen. Det fladdrar också en monarkfjäril till vänster om kungens axel och det är en symbol för livet och döden. Tydligen föreslagen av kungen själv. Vi är som fjärilar och byter skepnad. Personligen skulle jag inte ha godkänt denna tavla, som verkar anspela på Storbritanniens blodiga tillvaro i historien. Och att den inte är slut ännu. 

Mycket riktigt så fick kung Charles också cancer nu när han är 75 år. Inte så märkligt kanske med alla skandaler och den press som har varit på honom som kronprins. Men nu när han äntligen hade blivit kung och hans Camilla drottning så borde det ha varit lite lugnt. Men så typiskt att han blir allvarligt sjuk då. Dock har han gått igenom behandling och är tillbaka något så när återställd i det offentliga livet. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar