fredag 24 maj 2024

TV4:as kärlek till Jimmie Åkesson

 Ja vad ska man säga när Nyhetspanelen på fredagen avhandlar en skitsak i riksdagen som veckans nyhet. Nämligen att Johan Pehrson viskar när han passerar Jimmie Åkesson i riksdagen "lite mer tjafs" under partiledardebatten. Och Björn Wiman från DN går i taket över detta för det är mycket allvarligt. Och så avhandlar Uppsala tidnings Sakine Madon och Svenska Dagbladets - ja vad hette han nu - har glömt redan för jag har så risigt korttidsminne, men de avhandlar detta ämne under nästan hela Nyhetspanelens tidsutrymme. TV4 fullkomligt älskar sitt eget avslöjande av dessa sd:s trollfabriker. Fast ingen bryr sig av sd:s väljare enligt den senaste opinionsundersökningen. Sd ligger kvar runt 20 procent som vanligt. 

Jo de hann med att prata i cirka en minut om Paludan (han med koranbränningarna) också, att han vill vara med som kandidat på Folklistan till kommande EU-val i juni. Tyvärr så har allt det här fått också mig att se ned på, inte bara politiker, utan också mediefolket. Varför låter de sig falla i en sådan lerig grop och låtsas slåss där med varandra?

Liberalerna, kd och centern riskerar att åka ur när valet nu handlar om EU. Det vore väl ingen förlust som jag kan se. Men det skulle ha varit intressant att höra vad "experterna" tycker om den saken istället för att skoja bort nyheterna den här veckan. Förmodligen håller alla redaktioner nu på att vända på kappan - om de inte redan har gjort det. För också LO vet att deras arbetare numera röstar ganska mycket på sverigedemokraterna. Trots den ensidiga propagandan mot sd, som har hållit på i åtminstone ett decennium.

Även Johan Lindholm, ny ordförande för LO, vet att de medlemmar som röstar på sd inte är rasister utan "de är förbannade", så säger han. Jo förbannade kan även vi vara som inte var arbetare utan har varit högutbildade medarbetare, som det hette på DN. För landet verkar har ramlat in i ett helveteshål av kostnader för de nya medborgarna. De behöver inte ens arbeta för det är lika lönsamt att gå på bidrag. Men det är väl för farligt att diskutera? Eller varför miljarder förs ut ur landet av kriminella? Eller varför det skjuts mest i Europa i Sverige? Så var det redan 2021 och inte har det blivit bättre. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar