fredag 20 september 2024

Prinsessan Dianas blivande svärfar var en våldtäktsman

 Mohamed al-Fayed, vars son var tillsammans med prinsessan Diana, dog förra året 94 år gammal, men nu träder kvinnor fram och berättar att han var en våldtäktsman och att de som arbetade på hans varuhus Harrods i London blev antastade och våldtagna. Tjugo kvinnor har trätt fram och fem berättar om våldtäkter. Sonen Dodi och Diana dog i en bilkrasch 1997. 

En av kvinnorna säger i en dokumentär av BBC att Mohamed al-Fayed var ett monster. Hon blev våldtagen i al-Fayeds lägenhet i London som tonåring. Varuhuset Harrods tystade ned anklagelserna från kvinnorna. Al-Fayed skulle ha anhållits förra året av polisen, men då var han redan för sjuk för att kunna förhöras. Telefoner avlyssnades och kameror installerades i varuhuset för att kunna följa vad de anställda sade. Det var en skräckfylld atmosfär i varuhuset och al-Fayed kunde ha blivit upptäckt redan 2008 när en 15-åring attackerades av honom i varuhuset. Hon anmälde honom och han förhördes då, men det ledde heller ingenstans. 

Mohamed al-Fayed föddes i Egypten och han ägde varuhuset Harrods mellan 1985 och 2010. Han blev en prominent och framstående man som umgicks i fina kretsar. Särskilt sedan hans son och prinsessan Diana blev tillsammans. Han undersöktes redan under sin livstid av olika medier angående sitt brottsliga uppförande, senast 2017 av Channel 4. Fjorton av kvinnorna har framställt krav på de nuvarande ägarna av Harrods för vad de har utsatts för och Harrods vill så fort som möjligt reglera dessa civilrättsliga krav för att undvika långa rättsliga processer för kvinnorna. 

Det var Mohamed al-Fayed som bjöd in prinsessan Diana till den villa han hade i St Tropez på Rivieran. William och Harry var också inbjudna. De var 15 år och 12 år vid det tillfället. Där träffade hon sonen Dodi och de började en diskret romans och i augusti 1997 så bjöds hon åter in av playboyen Dodi och hon var ensam då utan barnen och kunde tänka sig en sommarromans. Prinsessan Diana hade då känt Dodi i sex veckor. Hon hade blivit avvisad av hjärtkirurgen Hasnat Khan, som hon ville gifta sig med, men han ville inte befinna sig i en berömd kvinnas kölvatten. Så hon hade en hjärtesorg då sommaren 1997.

Prinsessan Diana hade hört talas om Dodis skulder och att han var svag för kokain plus att han hade haft sin ex-flickvän samtidigt som Diana, så hon hade säkerligen gjort slut med honom, för hon ville inte riskera sitt förhållande till sina söner. Dodi var ingen bra framtida styvfar till hennes barn. Men hon var inte stark nog att ge sig iväg från Dodi fast han uppmanade bilföraren att köra alldeles för fort redan dagen innan den katastrofala bilfärden i Paris, när de bägge omkom. Dodi ville gifta sig med henne och hade tagit med henne till den bostad i Frankrike som tidigare ägdes av hertigen (tidigare kung Edvard VIII) och hertiginnan av Windsor, där de skulle bo när de gifte sig. Men prinsessan var inte intresserad. 

Mohamed al-Fayed, som aldrig blev brittisk medborgare, trodde att de båda hade blivit mördade och höll på i tio år att säga detta. Och han menade också att prinsessan Diana var gravid med hans sons barn. Han anklagade prins Philip för att ha beordrat Storbritanniens och Frankrikes säkerhetstjänster att döda henne för att hindra henne från att gifta sig med en muslim och föda hans barn. Det kunde inte kungahuset stå ut med enligt al-Fayed. Diana var inte den bästa på att se igenom människor, men hon var inte gravid när hon dog. Och det var konspirationsteorier som Mohamed al-Fayed omfattade. Han kunde inte begripa att hans försök att få mer makt misslyckades.

Mohamed al-Fayed var den som förde samman prinsessan Diana och sonen Dodi. Då skulle han bli ännu mer inne i kändisvärlden. Prinsessan Diana borde ha begett sig hem till London på egen hand, men var inte tillräckligt stark för att göra så. Så istället dog de båda då 1997 i en våldsam bilkrasch i Paris. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar