måndag 2 september 2024

Ska Israel ödelägga sig självt?

Generalstrejk är utlyst i Israel sedan sex personer i gisslan har hittats döda. De mördades när Israels styrkor närmade sig. Deras fångvaktare flydde och lämnade efter sig dessa sex. Tre av dem skulle släppas fria vid nästa avtal om eld upphör. Premiärminister Netanyahu får skulden för deras död. 

I krig är alla offer. Det är så tjatigt med dessa strider, som aldrig tar slut. Och som har sitt upphov långt tillbaka i tiden. Det går att gå tusentals år bakåt och judar har alltid varit offer. Beroende på deras religion, som säger att de är det utvalda folket för JHVH, kan uttalas jave, och det namnet var så heligt att det enbart fick uttalas längst in templet en gång varje år. Det är kokoloko med sådana namn. Ingenting står stilla i världen. Jorden förändras varje år och människorna är numera fler än de någonsin har varit, men religionerna ska förbli, som alltid, det som styr världen. 

Islam är den nyaste världsomspännande religionen. Den står emot alla andra och därför ska detta ta över världen för detta är Allahs heliga ord som står i koranen. Det är vetenskapligt bevisat att vi har utrymme för något annat än enbart fakta i vår hjärna. Kärlek, sex, droger, spel och musik påverkar hjärnan på liknande sätt som religion eller andliga upplevelser. En känsla av mening kan påverka nivån av serotonin i hjärnan, som gör att vi mår bra. Det gör att vi får en ökad känsla av hopp, tillit samt ökad uthållighet. 

Det är den positiva sidan av att vi har förmåga att tro på någon eller något som är högre eller större än vi själva. Men så finns naturligtvis då den negativa sidan som handlar om makt och krig. Mänskligheten har förmåga att ta död på sig självt och vi verkar gå med stormsteg mot något sådant. Israel har uppenbarligen gått över till den negativa sidan påverkat av islam och Hamas, som är en terrororganisation. Hamas vill att Israel förintas. Så står det i deras stadgar från 1988. 

Alltid när människor går åt extrema håll så kommer de till slut att förinta sig själva. Det vansinniga tar över. Om inte någon stat eller överordnad organisation kan gå in och se till att det blir fred mellan folken. Att Israel finns beror av att Tyskland utrotade så många judar i Europa under 1900-talet. Kring sex miljoner föll offer då. Så judarna behövde ett eget område i det gamla Judeen, som fanns redan för 3 000 år sedan och kallades Kanaan. Jerusalem blev då huvudstad och religiöst centrum under kung David. Landet låg väster om floden Jordan. Det område som nu palestinierna vill ha som sitt: "From the river to the sea" är slagordet för detta. 

Palestinierna blir hela tiden fler och fler runt världen, för alla räknas dit som har någon anknytning till landområdet. Också de som föds i andra länder. Huvudparten av befolkningen finns utanför detta landområde. Allt som är är denna befolkning kring 9 miljoner. I Sverige finns 6-7 000 palestinier. Men de som håller på denna befolkning är fler för de som är politiskt åt vänster i Sverige håller många gånger på palestinierna. Det finns omkring 15 miljoner judar i världen, varav ungefär 6 miljoner i Israel. 

Här har jag tidigare skrivit om detta:

 https://annhelenarudberg2.blogspot.com/2024/05/from-river-to-sea.html 

 http://annhelenarudberg2.blogspot.com/2024/06/att-utplana-judarna.html

De här sex personerna kan göra att Israel går mot självförstöring. De ingick i gisslan som togs den 7 oktober förra året och mördades i en tunnel i Gaza och nu är generalstrejk utlyst i Israel för folket är så upprört över premiärministern Netanyahu som har lovat utrota Hamas, men det går över israeliska lik. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar