onsdag 23 september 2015

EU-migranternas skamfläck i Malmö

UPPDATERAT
Romer från Rumänien och Bulgarien har ockuperat privat mark sedan lång tid i Malmö. Det går inte att få bort dem. Varken kommunen eller ägaren kan göra något eftersom alla måste identifieras innan de vräks. Så är bestämmelserna för att det ska vara rättssäkert i Sverige. Men lagen borde gälla svenskar och inte vem som helst som kommer hit och ockuperar någons mark. På så vis går det ju att ta över landet genom att slå sig ned på privat mark. Förr i tiden kallades detta fientlig ockupation. Polisen i Malmö säger att de kan inte hjälpa till för länsstyrelsen har sagt att lagen är sådan att de måste identifieras innan de vräks. Men det är inte polisens jobb. Och de har bott där så länge så de har rätt till det. 

Det är således en rundgång med en kåkstad utan vatten och avlopp eller sophämtning. Boendet på Industrigatan befinner sig helt utanför alla lagar. För kommunen kan inte hjälpa till på den privata marken. Det är ren slum med mycket prostitution. Omkring 400 ockupanter bor där. Lagarna måste ändras, men det vet vi ju att det tar åratal innan detta kommer att ske. Under tiden så är Industrigatan ockuperad och ingenting kan göras.  Statsministern sade i sitt sommartal: "Vi tillåter inte olovlig bosättning på privat eller allmän mark." Jo det gör de styrande i Malmö, som tillhör socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet. Och det gör regeringen.

Jag har tidigare skrivit om denna situation i Malmö här.  Här skrev jag om Singelgatan i Malmö. 

Och i kväll tar Uppdrag Granskning upp detta klockan 20 i SVT1. Här kan ni se programmet. 
28.9.2015
Mark och miljödomstolen tycker att lägret på Industrigatan ska vara kvar. Det går inte att avvisa de som bor där när man inte vet vilka de är. Så bara migranter är anonyma kan de bo var som helst i Sverige på vilken mark som helst, allmän eller privat. Vilket gyllene tillfälle för alla invandrare att helt enkelt ockupera Sverige. Behövs inte ens vapenmakt för att inta landet. Miljöförvaltningen i Malmö kommer att överklaga detta till Mark och miljööverdomstolen. Men där kommer förmodligen beslutet bli detsamma. För det går ju fortfarande inte att identifiera de som bor där. Rundgången är absolut. Hallå regeringen vi väntar på något kraftfullt beslut, som gör att olagliga läger i Sverige verkligen blir totalt olagliga så att de kan tas bort. I värsta fall få väl Sverige göra som andra länder och förbjuda tiggeri. Det skulle vara effektivt.
16:15
Men här rev någon det olagliga lägret. Det fick bara stå där i två dagar. Någon har också lagt en stor jordhög för att hindra infart till det nu rivna lägret.
29.9.2015
Och här på Värmdö gick det alldeles utmärkt att tillämpa den lokala ordningsstadgan. Den gäller. Och polisen gav de boende ett dygn på sig att flytta. Jag var där i går och då fanns inte en skymt av något läger. Utanför Ica stod romerna och diskuterade. Kanske vad de ska göra nu. Uppenbarligen har vi inte samma poliser här som i Malmö. Olika sorter, olika folkslag rent av? 
2.10.2015
Enligt polisen så kommer det att bli en insats någon gång i höst för att tömma lägret. Polisen skyller på att det har hänt så mycket i Skåne att alla resurser har gått åt, men lägret ska tömmas med hjälp av hundratals poliser. Tidigare har det inte gått på grund av alla brott och sedan kom flyktingarna. Tidpunkten avslöjas inte, men den ligger inte alltför långt borta. Nu betecknas detta läger som en "särskild händelse" och då finns det större resurser att tillgå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar