tisdag 29 september 2015

Tyskland ändrar asylrätten

UPPDATERAT
I dag har Tyskland bestämt att ändra sina lagar gällande asyl för flyktingar. Det handlar om skarpare asylregler, snabbare asylförfarande, säkra hemländer och finansiell hjälp till delstaterna i Tyskland. Det här asylpaketet kommer att behandlas snabbt i landet. Den första november är det tänkt att lagarna ska träda i kraft. 

Punkterna det gäller är: 

Asylsökande ska få naturaförmåner. Pengar ska bara gå att få en månad framåt. Vissa flyktinggrupper ska också få betydligt mindre av förmånerna. 

Den som är ekonomisk flykting ska avvisas betydligt fortare än nu. Det ska gå på tre månader. Flyktingar som ska avvisas och inte reser frivilligt får inte veta när de ska avvisas för att förhindra att de går under jorden.

Flyktingarna kostar redan nu en miljard euro mer än beräknat för i år i Tyskland. De kommande åren kring fyra miljarder euro mer. Därför måste myndigheterna hålla koll på vad som går åt till flyktingar. Kostnaderna måste noga följas. 

Tyska staten kommer att betala ut 670 euro per månad per flykting till de olika delstaterna i Tyskland. Det betyder omkring 2,7 miljarder euro under 2016. Delstaterna kommer också att få 500 miljoner euro för att bygga nya hus.  Byråkratiska regler gällande byggande och energibesparning kan åsidosättas för att byggandet ska gå fortare. Dessutom kommer delstaterna att få mer betalt för de minderåriga ensamkommande flyktingarna.

Efter tre månader kan kvalificerad arbetskraft få jobba. När det gäller mindre kvalificerad arbetskraft får de vänta femton månader innan de får börja jobba. Balkanländerna betraktas som säkra hemländer.

Trots införda gränskontroller så kom mellan 5-27 september 2015 230 000 asylsökande till Tyskland. Dagligen kom omkring 10 000 flyende människor över gränsen till Tyskland.

I Sverige finns ingenting av detta tänkande hos regeringen. Vi ska fortsätta som förut och ta emot alla som vill komma hit och de ska särbehandlas och få bostäder snabbare än svenskar i vissa fall. Här är det Migrationsverket som bestämmer vad som ska göras och i vilken takt. Inte regeringen. Till Sverige kommer omkring 7 000 nya asylsökande nu i veckan. Det betyder att statistiken pekar rakt uppåt jämfört med förra året. På bilden nedan finns inte den senaste anstormningen med. Det totala antalet ska således ökas med de asylsökande från de senaste veckorna, vilket gör att ramen på 90 000 säkerligen sprängs den här veckan. 
27.4.2017
Regeringen är anmäld till KU för att de inte reagerade fortare på flyktingkrisen. Det verkar som om regeringen istället hukade under medierna, som publicerade bilder på drunknat flyktingbarn och Carola som tog emot två flyktingar på Centralstationen. Det stod klart redan i augsti 2015 att Migrationsverkets beräknade flyktingankommande inte stämde. Men regeringen gjorde ingenting utan var slav under opinionen. Det är moderaterna som nu har KU-anmält regeringen. 


Skärmavbild från Migrationsverket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar