tisdag 22 september 2015

Nyval vore demokratiskt

UPPDATERAT
Det är inte rimligt att Sverige som land avstår från att vara demokratiskt och låter en minoritetsregering göra som den vill. Se på föregångslandet Grekland, som verkligen håller demokratins fana högt. Fem gånger på sex år har grekerna valt om regering. Så ska det se ut. Har det utfattiga Grekland råd så har vi råd, som är så mycket rikare. De senaste tre omröstningarna i år i Grekland kostade en miljard kronor.

Jag har räknat morden i Sverige sedan i somras och de uppgår till sexton stycken nu på fem veckor. Fem av dessa mord hade invandrare som förövare. Det är fakta. Det senaste mordet betecknas som rasistiskt: en 17-årig svensk misstänks har dödat en syrier i Söderhamn. Kunde ha blivit två dödade precis som på Ikea i somras. En syrier ligger på sjukhus svårt skadad. Då på Ikea var det en asylsökande som var förövare. Mord kan betecknas som samhällets djupaste botten och säger något om tillståndet i landet. Om statistiken håller i sig från dessa fem veckor blir det skyhöga mordtal. Inte de vanliga siffrorna på 70-110 mord utan kring 150 mord på ett år.

Att en fjärdedel av den manliga befolkningen är på marsch och vill ha ett skifte i regeringen är helt klart. De vill rösta på sverigedemokraterna. Det visade Sifos senaste opinionsmätning. Kvinnor är lite blödigare och mammigare och vill så gärna ta hand om alla som kommer hit. Särskilt kvinnor i min ålder. Medan männen blir mer inriktade på sträng fadersgestalt i äldre åldrar och vill ha sd till makten. Jag förstår det. Det håller inte i längden att stänga ute en del av befolkningen och ta hit fler och fler utifrån. Det är en strategi som inte ens Tyskland längre klarar av. Europa skyndade sig att stänga gränserna när flyktingarna blev kring 100 000 på en vecka.

I dag möts ministrar i Bryssel för att diskutera hur många flyktingar varje land ska ta emot. Men det kommer inte att hjälpa de enskilda länderna. Sveriges politik att ta emot alla som kommer, men att låta landet bli transitland för de som inte vill stanna, är mycket märkligt. Brott mot alla överenskommelser det också. Sverige har inte varit transitland sedan nazisterna tilläts ta sig till Norge genom Sverige. Nu betyder detta att människorna på flykt inte nöjer sig förrän de har hittat det land de vill till och Sverige ratas numera av en del. Ingen är tacksam för tak över huvudet och mat på bordet. Nej det ska mer till. Och flyktingsituationen går inte att lösa genom kvoter. Sverige och Tyskland plus Ungern har  tagit emot många fler än någon kvot kan täcka.

Dock finns inte nyval i sikte eftersom både borgare och regering är nöjda med situationen. Det borgerliga blocket väntar på att deras siffror ska stiga i opinionen. Under tiden tillåter de en socialistisk politik för att slippa ta sd i hand. Det fungerar inte i längden. I senaste opinionsundersökningen från Sifo gick inte sd framåt, utan stod still. Det blev en nyhet i sig. Medierna och partierna håller tummarna för att sverigedemokraternas siffror ska sjunka nu när det är problem med ungdomsfalangen inom sd. Det är bara tre år till nästa val. Så länge kan säkert regering och opposition hålla ut.
18:07
Jodå EU kom överens om ungefär tio procent av migranterna till EU under detta år. Det är 160 000 flyktingar som ska fördelas enligt Aktuellt (siffran verkar inte stämma utan det rör sig om 120 000), men en miljon väntas söka asyl sammanlagt. Men nu är allt fixat och klart. Inga problem alls längre. Bara länderna i EU är överens. Dock vid finska gränsen söks nu alla fordon igenom. De vill inte ha flyktingar transiterade genom Sverige.
20:06
För övrigt tycker jag det är roligt att Jörn Donner säger att han fick erbjudande om att flytta till Sverige som barn när det var krig, men han inte ville. Visst var det fattigt i Finland, men det var inte nödvändigt att fly. Han menar att det inte går att jämföra med dagens läge. I helvete heller att jag ville till Sverige, säger han. Han menar att Finland är rasistiskt nu och det går inte att ändra på. 
24.9.2015
Mord nummer 17 sedan i somras verkar ha inträffat i Strömsund. Men Expressen betecknar det enbart som ett grovt våldsbrott. Detta gäller tidsperioden på sex veckor således.
25.9.2015
Det är en 25-årig eritrian anhållen för detta mord. Kanske därför som Expressen betecknade det som grovt våldsbrott. Afrikaner begår väl inte mord?
28.9.2015
Ett mord till hann inträffa i går innan vecka 39 var slut. Det var en man som kördes ihjäl avsiktligt i Karlskoga. Bilen var mordvapnet. Detta blev mord nummer 18 på sex veckor. Det blir således tre mord per vecka i Sverige. Statistiken är skyhög jämfört med tidigare år under dessa sex veckor. Årlig mordstatistik blir kring 150 mord. Om detta är trendbrott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar