lördag 19 mars 2016

Jenny Strömstedt gruvar sig för pensionen

Hon fick just ett orange kuvert där myndigheterna konstaterar att hon behöver jobba tills hon är 68 år och fem månader för att få samma pension som om hon hade jobbat till 65 förr i tiden. Jag tycker det är mycket vänligt av Pensionsmyndigheten att upplysa henne om detta, men själv blir hon upprörd. Hon har ju bara 32 år kvar till pensionen (hon är inte så bra på att räkna för det är 22 år kvar tills hon är 65) och tycker att hon ska ha det bra. Och här har regeringen smyghöjt hennes pensionsålder.

Visst kommer du att få det ekonomiskt bra Jenny Strömstedt. Du är ingift i släkten Strömstedt, som det absolut inte går någon nöd på, eftersom det är en mediesläkt. Det kommer att gå utmärkt för ni kommer att slippa ha det som vi 40-talister som fick höjd ränta upp till 24 procent på 90-talet på lånen och som fick bidra med 258 miljarder från våra hopsparade pengar för att banker och stat skulle klara sig. Så nu har jag nästan 12 000 i statlig pension. Efter skatt. Det gäller att ha lite tur i livet också. Som att min avlidne sambo ändå hade en livförsäkring, som föll ut när han dog i cancer, så att jag kan bo kvar där jag bor. Så länge jag orkar och vill. Men sådant dystert ska du inte tänka på. Lev livet bara och ta vara på varje dag och gräm dig inte över ditt kuvert. Det finns värre saker i livet.

Du är inte så gammal och du skriver att du kanske skulle skaffa dig fler barn. Gör gärna det. Jag var 43 som du är nu när jag fick mitt yngsta barn. Du har visserligen redan tre barn och har fyllt din kvot för detta med råge (precis som jag), men om du känner så skaffa dig ett barn till. Jag tror dock inte att du har någon större lust med detta eftersom din karriär går på räls. 

Och dina funderingar över skor och kläder är heller inte något att bekymra sig om. Vid pensionsåldern vill man varken ha bikini eller kort kjol och inte heller högklackat. Det är alldeles för opraktiskt. Man kan bryta ben och armar ändå också i platta skor. Och det ser konstigt ut att gå klädd som en tonåring när man är gammal. Ta det bara lugnt och lev varje dag som om den vore evig och uppskatta vad du har. Du är sannerligen väldigt priviligerad i jämförelse med vem som helst i detta eller andra länder. Och er familj har det bra mitt på Hornsgatan på Söder i Stockholm. Grattis till dig!

Här kan ni se vad några TV-kändisar tjänar. Jenny Strömstedt tjänar kring miljonen per år hon också.

PS. Jag frågade på Jenny Strömstedts twitter om hon tänker jobba tills hon är 75 år. För det är ju dit det är 32 år, men har inte fått något svar. Jag har också skickat mejl till Expressen. Får se om det blir något svar. DS.
Som många andra mediekändisar bor familjen Strömstedt mitt i smeten på Söder. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar