torsdag 29 juli 2021

Extremisten Anas Khalifa tycker inte om sitt sektprat

 Jo Anas Khalifa har gjort mycket ont när han har predikat för de där stackarna, som gick på hans sektprat om himmelriket och annat och åkte för att starta ett nytt kalifat i Mellanöstern. Han menar nu att han var sektberoende. Det är så synd om honom, att han intalades att tro. Och han gör avbön för vad han har gjort. Hans syster Alia blev plötsligt mycket religiös och skulle bära niqab (heltäckande klädsel med enbart ögonen synliga) för det var den hon var. Jag skrev om detta år 2010. Bägge syskonen hade kommit till Sverige från Egypten som små barn. 

Sedan jag skrev om dessa syskon 2010 har hela drömmen om ett kalifat gått i stöpet. Så det är naturligtvis klokt av syskonen att inte driva detta sekttroende vidare. Alia ville flytta till Egypten för där skulle hon verkligen kunna vara sig själv. Men jag hittar henne nu på en adress i Spånga. Sverige är ändå bäst. Och tro nu inte att det bara är islams sekter jag ogillar. Har aldrig kunnat begripa dem som är med i kristna sekter heller. 

Människor har en andlig sida, men religion handlar om makt. Precis som Anas Khalifa nu beskriver att muslimerna i sekten ville veta vilken fot de skulle lyfta först eller om det var förbjudet att plocka sina ögonbryn. Eller hur det rätta sättet att gäspa var enligt islam. Allt skulle vara reglerat in i minsta detalj. För annars skulle dessa som gjorde fel hamna i helvetet.

Nu ska Anas Khalifa göra bot och bättring resten av livet. "Tidigare ville jag ju provocera fram ungdomar till extremismen. Idag vill jag provocera fram ungdomar till att tänka själva. Att alltid tänka själva och att ifrågasätta." Så säger han. Han har gott om tid eftersom han föddes 1983. Han vill nu ta hand om sin fru och sina sex barn. Efter att ha åkt runt och kollat islam i Afrika och annorstädes. Kanske har omvändelsen något att göra med att han blev portförbjuden i Turkiet, där kring 90 procent av befolkningen är muslimer. Han får aldrig mer resa in i Turkiet med sin familj. Det fick han veta år 2019 när han upplystes på flygplatsen i Istanbul att de inte var välkomna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar