tisdag 25 april 2023

Ett obegripligt mord

UPPDATERAT

 En förmodligen turkisk taxichaufför hittas hängd i ett naturreservat i Hjälstaviken i Enköping och fyra ungdomar har häktats för mordet. Tre av dem är bröder eller halvbröder och den fjärde en flicka. Alla är 15 eller 16 år gamla. Tidigare ostraffade. Pojkarna har samma pappa, som kom från Chile till Sverige på 80-talet. Fadern har nio barn med flera olika kvinnor och är själv dömd för våldsbrott. 

Är det ett genetiskt brott, har pappans gener haft ett sådant genomslag att hans barn mördar vid denna späda ålder? Pappan är dömd för två våldsbrott mot de båda brödernas mamma. Ville de egentligen mörda sin pappa? Men kunde inte? En ungdom till är misstänkt för övergrepp i rättssak så fem ungdomar är misstänkta. Den femte lär ha hotat vittnen för att de skulle hålla tyst. De kommer att sättas på ett SiS-hem, ett statligt ungdomshem, om de döms och få låga straff. Som mest fyra år. 

3.5.2023

Hämndmotiv sägs nu vara anledningen till mordet och detta ska vara kopplat till flickan i fallet. Mer säger inte polisen. 

25.5.2023

I dag har facebook tagit bort mitt delade inlägg så ingen mer än jag kan se det. Märkligt! Alla som har velat har ju redan sett det. Kan detta ha att göra med att jag fick ta del av en undersökning om facebook häromdagen och var ganska negativ där?

16:19

Efter diverse minuter kom inlägget tillbaka med en ursäkt: 


De tre som har samma pappa och är hel- eller halvbröder. Varför har de gjort detta? Helt obegripligt. 


Det här är den 15-åriga flickan som också är häktad. Hur drogs hon in i detta? Är det så att vissa människor bara följer sina instinkter och inte kan tänka logiskt alls?



1 kommentar:

  1. Själv kommer man alltid att tänka på den gamle greken Oidipus i dylika lägen ...

    SvaraRadera