lördag 29 april 2023

Ett maktfullkomligt parti säljer lotter enligt egen lag

 UPPDATERAT

Sedan 1956 har socialdemokratin sålt lotter och lovat att man kan bli miljonär. Det är inte billigt för de som köper, för det kostar 200 kronor per gång. Dragning varje fredag. Och sedan 1956 har tusen personer blivit miljonärer. Ett mycket bättre val är att spara dessa 200 kronor och köpa en bostad så småningom. Mina föräldrar köpte en tomt på Ingarö i början av 50-talet för 5 500 kronor. Den är värd närmare 7 miljoner nu. 

Socialdemokratin har sålt lotter och låtsas att det är en ideell verksamhet. Men det är det väl inte? När intäkterna uppgår till 152 miljoner för lotterna av totalt 340 miljoner för partiet under 2021. Aggressiv marknadsföring och försäljning på faktura har dessa lotter, vilket är förbjudet för andra slags lotter. Detta är inte välgörenhet utan ett vinstmaskineri som ska tas bort tycker borgerligheten. Politiska partier ska förbjudas att driva spelverksamhet för att ge pengar till sina egna. Vem kan vara emot det? De betalar inte ens moms på verksamheten. Bildtexten nedan är deras egen reklam. 

30.4.2023

Här berättar Expressen om de fula tricks som socialdemokraternas lottförsäljare skulle tillämpa. Och kunderna var särskilt äldre. 

1.5.2023

Magdalena Andersson anser att regeringen vill tysta hennes parti genom detta förbud för lotter. I så fall tystar de väl alla partier inte bara hennes? Hon anser att bara diktaturer uppför sig så. Jo om alla partier tystas, men det hänger väl knappast på lotterier. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar