torsdag 17 december 2015

19-åring död av knivhugg Uppdateringar av mord i december

UPPDATERAT
Ja så var det dags igen. Den här gången i Rinkeby. En tonåring dör av att någon hugger en kniv i hans hjärta. Farväl och vila i frid! En övervakningsfilm från platsen finns där man ser personer springa bort. Det är inte lätt att hålla reda på alla våldsdåd med dödlig utgång. Det här var mord. 

En man hittades i förrgår död i Ytterhogdal i Hälsingland och där är en person gripen. I helgen mördades en 30-årig kvinna i Oskarshamn och där är en 24-årig man gripen. Han kan utvisas om han blir dömd. Det sker många mord i Sverige. Trist.
20.12.2015
Ännu ett mord hanns med den här veckan. En man i 40-årsåldern har hittats död i en trappuppgång på Söder i Stockholm. Och en ung kvinna hittades död i Finspång. Mord det också. Här kan ni se vad polisen skriver om detta i Finspång. Två män är anhållna. 
10:32
En person anhölls också för mordet på 40-åringen. Polisen vill inte säga om det är en man eller kvinna. Det har skett minst tre mord i veckan. Jag har räknat sedan i somras för det finns ingen statistik på detta. Det ser ut att vara ett trendbrott. För det betyder kring 150 mord per år medan den officiella statistiken ligger kring 70-110 mord per år. Här kan ni läsa mer. Sådana grova våldsbrott är tecken på att samhället har förändrats mycket. Och det vet vi att Sverige har gjort.
11:40
Och en är gripen för knivmordet i Rinkeby och offret sägs nu vara 20 år. 
16:40
Så hittades två döda personer i Hässleholm i eftermiddags, men de måste väl ha dött naturligt? För annars går statistiken åt helsike. Så kan vi ju inte ha det.
18:28
Nej Alan Wandi var 19 år och här är hans facebooksida. Så trist med alla dessa mord!
21:17
De döda i Hässleholm verkar ha dött för att någon tog bort syret ur luften. Dock sägs det vara en olyckshändelse.
21.12.2015
Den man som hittades på Söder i en trappuppgång verkar ha mördats av en granne i 25-årsåldern. Han sitter anhållen. 
22.12.2015
Den 24-åring som misstänks för mordet i Oskarshamn hade tidigare suttit i fängelse två gånger för misshandel av sin tidigare flickvän. Ge honom livstid! Han är flykting från Syrien och heter Omar Adel Ali Abdalsalam.
14:01
Och så hittades en kvinna i 50-årsåldern mördad  i dag tisdag förmiddag i Vingåker. Hon togs av daga av en man i samma ålder. Trist! Här skriver polisen om detta.
21:45
Så har en man hittats död i Lysekil. Kan vara mord eller dråp tror polisen. Man i 55-årsåldern. Obduktion får avgöra dödsorsaken. Jo jag räknar mord nu igen för det är det ingen annan som gör har jag upptäckt. Det dröjer evigheter innan statistiken kommer ifatt.
24.12.2015
I Alby i Stockholm knivskars en 20-åring till döds. Hittades utomhus. Ingen misstänkt. Detta hände vid halvtolvtiden i går. Hittills har således tre mord eller eventuella dråp inträffat i denna julvecka. Ingen julefrid i sikte. 
11:45
Så har vi den unga kvinnan som körde ihjäl sin betydligt äldre man. Det räknas dock inte som mord eller dråp utan hon är misstänkt för grovt vållande till annans död. Det är bättre att använda en bil som mordvapen än kniv. Inträffade för fyra dagar sedan och kommer inte att betecknas som mord. Här blev straffet dock åtta år för mordförsök med bil.
25.12.2015
Jo det var den 20-årige musikern Aiman Qabli som knivhöggs till döds i Alby. Storebror försökte rädda honom, men det var redan för sent. Eftersom han var muslim och sade trosbekännelsen innan han dog så tror hans familj att han är i paradiset. Han såg kniven, men backade inte och dog som en man, säger hans bror. 
7:17
I Åmål dog en man på julaftonskvällen sedan det blivit bråk. Här var i 50-årsåldern. Detta betecknas som mord av polisen. Ingen misstänkt är gripen. Sammanfattningsvis så sker minst tre mord i veckan i Sverige. Det konstaterade jag sedan jag hade räknat sedan i somras. Statistiken säger 70-110 mord per år. Det stämmer inte längre. Jag undrade i höstas om morden blev färre på vintern. Verkar inte så. Det ser ut att bli kring 150 mord per år istället för tidigare statistik. Inte så märkligt kanske med all den folkomvandling vi har. Det blir oroligt i ett land som tar emot så många nya invånare.
10:15
Det ser ut att vara "flickvännen" som dödade 50-åringen i Åmål. Kvinnor kan de också. 
26.12.2015
Mord Västervik, man i 40-årsåldern knivskuren. Tre misstänkta anhållna. Hittills fyra konstaterade mord denna vecka.
12:19
Ett till misstänkt mord i Helsingborg. En man hittades på gatan svårt skadad, avled på sjukhus. Är sjätte misstänkta mordet den här veckan. 
28.12.2015
Mannen som avled på gatan i Helsingborg var polis och jobbade i arresten. Han blev 29 år gammal. Ännu ingen misstänkt.
29.12.2015
Misstänkt mord i Tyresö. Från polisen:

2015-12-29 14:31, Mord/dråp, Tyresö

Dörrknackning och teknisk undersökning ska genomföras i det trapphus en person avled.
Kontentan blir att det var ett mord om dagen sedan den 17 december. Trist facit på 13 mord om jag har lyckats räkna rätt. Nästa år får jag föra statistiken från 1 januari så får vi se.

24.5.2016
Jo han fick livstid precis som jag tyckte där uppe: Omar Ali Abdalsalam. Han som ströp sin flickvän. Han ska också utvisas. 


2 kommentarer:

  1. Oj vilket jobb du kommer att fa men tack for att du gor det. Brott med dodlig utgang har ju minskat sager de. Jag minns inte att det nagonsin har varit sa har manga.

    SvaraRadera
  2. Intressant, jag för en egen statistik över 2015 och 2016, 2016 kommer att bli komplett.

    SvaraRadera