söndag 6 december 2015

Vansinnesdåd i Onsala

UPPDATERAT
En man i 40-årsåldern har attackerat ett flertal människor med kniv i stadsdelen Forsbäck i Onsala i Halland. En man är död och två allvarligt skadade har förts till sjukhus. Den avlidne var också en man i 40-årsåldern. Den misstänkte mördaren är inte känd tidigare av polisen. Dåden utfördes i ett villaområde. Onsala ligger inom Kungsbacka kommun. Den gripne bor i kommunen. 

Mannen har någon relation till sina offer och dåden ska ha skett inomhus i tre olika hus. Två villor ligger bredvid varandra. Det tredje ett par hundra meter därifrån. Den misstänkte mördaren är inte skadad. Han greps på en annan plats strax efter dåden. Han är misstänkt för mord och försök till mord.
9:19
Samtliga inblandade är bekanta med varandra och de är alla i 30-40-årsåldern, säger polisen. 
9:41
De båda allvarligt skadade är en kvinna i 30-årsåldern och en man i 35-årsåldern. Kvinnan har livshotande skador och mannen är allvarligt skadad. Detta enligt Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg dit de båda har förts. Åklagarmyndigheten har meddelat att den misstänkte mannen är anhållen för mord och mordförsök.
10:36
Sammanlagt fyra barn finns i de drabbade familjerna och barnen till den avlidne har tagits om hand av släktingar. 
16:35
Ett första förhör har hållits med den misstänkte. Han dödade mannen, som blev offer,  när han besökte familjen för att äta middag och gick sedan vidare till grannhuset där han knivhögg kvinnan och mannen. Senare greps han vid ett tredje hus, ett par hundra meter bort. Kommunen har satt in krishjälp för familjerna. Skolan och förskolan där barnen går är kontaktad. Mannen bor i området och familjerna är bekanta. Forsbäck är ett villaområde utan stora sociala problem så dåden framstår som vansinnesdåd, men motivet är ännu inte känt. Senast tisdag måste åklagare besluta om häktning av mannen.
7.12.2015
Den misstänkte mördaren är chockad över att ha hamnat i den här situationen, säger hans advokat. Skulle ha tänkt på det innan kanske? Sökt hjälp eller så. 
14:02
Mannen är begärd häktad för mord och mordförsök.
8.12.2015
Den misstänkte mördaren hade vårdats på psyket för att han trodde han var förföljd dels genom datorn och också i sitt hus. Det var när nära vännen skulle hjälpa honom genom en familjemiddag, som han satte en kniv i sin barndomsvän. Han hade varit inlagd på sjukhus, men släpptes ut bara några dagar innan mordet. Vi behöver bättre psykvård. 
13:49
Den misstänkte häktades i dag för mordet och två mordförsök. Om det är sant som han säger att han inte minns något av brotten så var det en akut paranoid psykos.
9.12.2015
Misstänkte mördaren gick hem efter yxan som han slog sig in med i det andra huset och attackerade de boende där. Kvinnan i den familjen är inte längre livsfarligt skadad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar