torsdag 11 januari 2018

Svenska kyrkan hjälpte kriminell tiggarliga

UPPDATERAT
I Växjö finns det inte längre något behov av Vinternatt, som svenska kyrkan har stått för. Detta efter att tiggerihärvan med bulgariska tiggare har avslöjats. Det finns helt enkelt inga hemlösa längre, säger svenska kyrkan. Personer misstänkta för människohandel bodde på Diakonicentrums härbärge och nu finns inga tiggare längre utanför affärerna så behovet av tiggerihärbärge är över. Svenska kyrkan har således hjälpt kriminella från Bulgarien. 

Det var i december förra året som tiggarligan avslöjades. Tio personer greps för människohandel. De hade tvingat ett 20-tal brottsoffer att tigga. Miljonbelopp hade förts ut ur Sverige. Det hela avslöjades när en man anmälde att han tvingades tigga och när han vägrade så misshandlades han. De dömdes under hösten till fängelse och utvisningEn stor rättegång ägde rum under hösten 2017 och gällde också tiggare från Bulgarien, som då hade tvingats tigga i Västmanland. Den senaste tiggeriligan i Växjö har ännu inte hunnit dömas.
15.1.2018
I SVT berättas nu att den liga från Bulgarien som hade tiggare i slavliknande förhållande i Ljusnarsberg har återupptagit sin verksamhet med andra än de båda män, som dömdes för detta. Skamligt! Ge för tusan inte tiggare några pengar! Det betyder bara att kommun och polis måste göra långa utredningar för att bevisa att detta tiggeri är människohandel. Förbjud tiggeri tycker jag nu. Har jag inte gjort förut. Men det går uppenbarligen inte att stoppa människohandeln!
Tiggarna i Växjö försvann
när en tiggeriliga avslöjades.
Faksimil på tiggare
från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar