måndag 8 januari 2018

Vi måste jobba till 75 år

Nu kräver nye moderatledaren Ulf Kristersson att vi ska jobba tills vi är 75 år. Allt beroende på att dagens ungdomar inte hinner jobba in sin pension längre. Men det säger han inte riktigt klart ut. Och han nämner inte med ett ord alla som aldrig får något jobb, som har kommit hit i hundratusentals de senaste åren. Han tycker att alla måste vara beredda att byta jobb vid hans ålder som är 54 år. Ja vilken arbetsgivare vill anställa någon sådan? Kristersson lever inte i den vanliga världen utan i sin egen. I hans värld finns det alltid något att gå till efter den politiska karriären och annars får han ändå betalt. Det är en lyxvärld som våra politiker har levt i länge. Men där finns inte resten av befolkningen. 

Enligt Aftonbladet är Alliansen nu det ledande blocket och eftersom folket är rätt trötta på Löfven och alla misstag så är det helt möjligt att vi får ett regeringsskifte den 9 september i år när det är val. Vi ska inte ha samma problem med integration som andra länder menar han. Inte permanenta dem. Men är det inte redan för sent? Polisen ska inte vara kompis med människor utan sköta sitt jobb och andra ska respektera detta. Som sagt är det inte redan för sent?

Han vill inte ha någon koalition med socialdemokraterna för sådant ska man spara till riktiga krissituationer, menar han. Så när det blir inbördeskrig mellan fraktioner från olika länder då är det dags? Det senare var en retorisk fråga. Han ser Tyskland som ett land som har gått den vägen, men där de svåra frågorna då får läggas åt sidan. Och fortfarande finns ingen regering där efter senaste valet. Men är inte Tyskland lite annorlunda än Sverige? Med ett delat land under många år och sedan den stora importen av nya människor i samma mängd nästan som Sverige? De många åren under kommuniststyre påverkar fortfarande östra delen av Tyskland. I Sverige har vi en extremvänster, men de har aldrig styrt landet.

Ulf Kristersson vill ha tillbaka en tidsgräns i sjukförsäkringen. Människor ska arbeta eller också får de förtidspension om de är sjuka länge. Man ska träna för att orka jobba längre, inte bara sitta. Han har ingen aning om att människor kan få sjukdomar av jobbet också. Att de kan få cancer och dö unga. Att inte alla ens lever tills de är 75 år. Och det går inte att skylla på människorna själva. Sjukdomar är en del av människors liv. Också.

Kristersson har tagit på sig den gammaldags papparollen, den som inte en kvinna kan fylla. Han arrenderar jaktmark och har 168 000 i lön. Han kommer aldrig att uppleva hur det är att vara sjukpensionär eller leva på existensminimum. Löfven står för den gammaldags omhändertagande mammarollen tillsammans med miljöpartiet. Vad vill folket ha nästa gång? Hårdare tag eller en kram? Politikerna har splittrat landet och gjort många platser till utsatta och utanför. Vem kan man lita på? I en familj brukar barnen växa upp och ta hand om sig själva, men i Sverige strävar alla partier efter att behålla folket i barndom. För vilken makt har annars politikerna?

Ulf Kristersson har en ryckig karriär.
Men nu vill han bli allas vår stränga pappa.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar