lördag 13 januari 2018

Tolfte misstänkta mordet i natt

UPPDATERAT
En 23-årig man avled efter skottlossning i Helsingborg i går kväll. Hans kompis är svårt skadad. Det var det tolfte misstänkta mordet i januari i år. Ett mord om dagen är receptet. De båda som sköts är kända av polisen sedan tidigare. Så vem bryr sig? Inte den officiella statistiken åtminstone. Morden ligger konstant på kring tre i veckan, men har nu tagit ett skutt upp i statistiken. Dock räknar Brå inte med fler än två i veckan. I den officiella statliga statistiken är Sverige ett land med mycket få mord. Så vi har en brist på poliser för att de behövs inte. För allt går efter rapporterade brott.  I EU är poliserna fler och Sverige skulle behöva omkring 10 000 poliser till för att vara i nivå med andra länder. 
15.1.2018
Ja, ja nu är de misstänkta morden uppe i fjorton i januari. Två killar skjutna i natt. En i Malmö och en i Rissne Sundbyberg. Men morden ligger enligt den officiella statistiken kring två i veckan i Sverige. Hej hopp vad bra det går! 
14:39
Dan Eliasson skyller ifrån sig. Han är chef för polisen, men tyvärr har befolkningen ökat med 600 000 sedan 2010 och det ska skötas med samma antal poliser. Fast de grova brotten har ökat.   Eller kanske minskat. Vem vet. Men enligt Eliasson har det dock blivit bättre under de senaste åren med uppklarade brott. Jaså?

Här skrev jag om det dödliga våldet 2017. 


Mordoffren räknas inte
i den officiella statistiken.
Så vi har för få poliser.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar