onsdag 19 maj 2021

Bitcoin används av kriminella bluffmakare och knarklangare

 Hur många gånger ska jag varna för bitcoin? Den valutan är inte något annat än siffror på internet och utnyttjas av kriminella. Både för att göra kriminella affärer och för att lura människor. Det finns inga reella tillgångar bakom denna kryptovaluta. Nu senast skriver Sveriges Television om Inger Fjeld i Strömstad, 62 år, som belånade sitt hus tills hon fick ge bort det till de kriminella och banken. 

Här skrev jag om denna kryptovaluta redan 2013 och varnade. Det finns inga garantier för ingen riksbank står bakom siffrorna på internet. Bara människors godtrogenhet, naivitet och ondska på andra sidan. Här kan ni läsa vad jag skrev senast år 2020. Samma budskap hela tiden, men människor som tror på chansen att bli miljardärer tar den. Också Inger Fjeld, som hade ett hus. Det har hon inte längre. 

Kina är världens största marknad för bitcoin, men nu har Kina förbjudit finansinstitut och betalningsföretag att erbjuda tjänster med koppling till kryptovalutor. Det har gjort att bitcoin har fallit i värde som en sten. Bitcoin har rasat 15 procent det senaste dygnet. Teslas VD Elon Musk har också deklarerat att Teslas elbilar inte längre kan köpas med bitcoin och det har också fått valutan att rasa. Bilarna kostar kring en miljon kronor, inget för vanligt folk med andra ord. 


Det här är Nakamoto, som skapade bitcoin. Det är ett alias, en pseudonym. Han finns inte. Det är ett bedrägeriupplägg som gör dem som skapade valutan rika. Han försvann med motsvarande 470 miljarder i plånboken. Han trädde fram och förnekade dessutom att han låg bakom detta Ponziupplägg: att locka med hög avkastning och lura människor att investera. Gör inte det! Köp en lägenhet eller ett hus och betala av lånen! 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar