söndag 30 maj 2021

Våldsamt upplopp och mord i Hjällbo

 UPPDATERAT

Vem är förvånad över att invånarna slåss med varandra? Eller att det skjuts och mördas. Det har länge varit alldeles för mycket som har hänt i Hjällbo, Göteborg. Jag skrev om samhället redan 2010, då det var ett mord där och min bror jobbade i skolan. Två 16-åringar anhölls för detta. Hussein fick 16 års fängelse för det mordet. Han var av somaliskt ursprung. Redan då var invånarna utifrån kommande och samhället utslängt i skogen. En förort till Göteborg. 

Samhället som glömdes bort helt enkelt. Det verkar vara Ali Khan-gänget som slåss med somalierna den här gången. De tre som blev anhållna tillhör alla Ali Khan-gänget. De har skjutvapen och skadade fler än den mördade nu. Jag föreslog redan då 2010 att samhället helt enkelt skulle rivas, kunde inte bli bättre med den folksammansättningen, men hyresvärdarna ville förstås tjäna pengar. Sedan att folk inte mår bra där är en annan femma. 

Usch för Sverige på vissa platser. Detta skulle ha åtgärdats för ett par decennier sedan, men det var så synd om all världens befolkning och vi skulle rädda dem. Rena kolonialismen och förtryck från den vita överhögheten. Men Sverige framställdes som ett paradis och där skulle alla få villa och blondin plus bil och jobb förstås. Välbetalt sådant. Istället blir många kriminella eller går livet ut på socialbidrag eller garantipension. 

Närmare 8 000 bor i Hjällbo och fortfarande har 90 procent två utrikes födda föräldrar. Fast de som vill prata för samhället menar att folk flyttar ut och folk flyttar in. Samma sorts folk då uppenbarligen. Politiken måste läggas om så att det blir stopp för flyttandet. Det gynnar ingen. Gangsternästet Hjällbo borde rivas! Här kan i läsa om Ali Khan-gänget. 

31.5.2021

En kvinna i 25-årsåldern skottskadades lindrigt i går kväll i Malmö, säger Sydsvenskan. Ingenting att tala om. Egentligen. Det händer så ofta att någon skottskadas. Av någon anledning vill inte polisen uppge varken kön eller ålder, säger SVT. 

13:59

Den misstänkte mördaren i Hjällbo flydde på cykel, men ramlade. Han misshandlades av förföljare och hade förmodligen blivit lynchad om inte polisen hade skjutit varningsskott. Var det någon som sade Vilda Västern? Han som mördades uppges heta Osman Simmo född 1977. Så nu blir det krig mellan Khan och Simmosläkterna?

Så här ser det ut när grabbarna går ut och slåss med varandra i gammal god stil, men dåförtiden fanns inte så mycket skjutvapen. Flera är nu skadade och en mördad i Hjällbo. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar