måndag 31 maj 2021

Simmo mot Khan i Göteborg

 UPPDATERAT

Nu kan invånarna i Hjällbo och Göteborg bereda sig på ett krig mellan släkterna Simmo (från Libanon ursprungligen) och Ali Khan (från Turkiet ursprungligen). Visst är det intressant när vi får klankrig i Sverige. Och kriga på bara för någon gång måste väl någon regering ingripa och försöka ändra förhållandena? Eller ska maffialiknande kriminella ta över?

Det sägs vara Osman Simmo, 44 år, som blev skjuten i går i Hjällbo. Han är inte straffad, men råkade komma i vägen för kulorna. När mördaren försökte fly på cykel blev han upphunnen av förföljare och misshandlad. Enbart varningsskott i luften kunde få slut på misshandeln så polisen kunde gripa honom. Annars hade han blivit omedelbart ihjälslagen. 

Visst är det här ett klankrig i sin begynnelse, fast det tycker inte en vän till mig på facebook. Hon är mycket upprörd över att denne oskyldige grönsakshandlare anklagas tillhöra en klansläkt. Ja det är väl inte mycket att göra något åt. Hennes farbror blev också skjuten och skadad i går berättar hon. Och det är klart att det är farligt att ha vissa namn i Sverige. Då gäller andra lagar än de svenska. 

Någon jämförde detta med vår egen rättsskipning för tusen år sedan då även vikingarna kunde ta lagen i egna händer. Det fanns ingen stat på den tiden. Då kunde också familjen bli skyldig om någon hade begått ett brott. Men nuförtiden borde det väl omnämnas att vi har en rättsstat och det är enbart polisen, som har rätt att ta till våld. Eller skjuta. 

Polischefen i Göteborg Erik Nord vill ha fler poliser. Då slutas det skjutas, menar han. 

17:53

Så sköts en ung man ihjäl i Husby nordväst om Stockholm i dag. Så tröttsamt med dessa skjutningar. Två personer eftersöks. 

1.6.2021

En man till skjuten, 30-årsåldern, i Hjulsta i Tensta nordväst om Stockholm. Allvarligt skadad förd till sjukhus.  Polisen utreder om det har något samband med mordet i Husby i går. 

7:20

Jo han dog också så nu är det mord i Hjulsta. Vilken regering ska kunna göra något åt alla mord?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar