lördag 29 maj 2021

Det var ett labb i Wuhan som skapade covid-19

UPPDATERAT

En engelsk professor Angus Dalgleish och en norsk vetenskapsman Birger Sörensen påstår nu att det verkligen var ett labb i Wuhan som skapade det dödliga viruset och att det inte kom naturligt genom fladdermöss. Vetenskapsmän i Kina har försvunnit som har hävdat detsamma. De båda har försökt att skapa ett vaccin under det senaste året mot covid-19 och då hittat "unika fingeravtryck" i viruset, som enbart kan komma från försök i ett laboratorium. 

President Joe Biden har tidigare i veckan uppmanat säkerhetstjänsterna att titta närmare på orsakerna till covid-19 och även ta med labb-teorin. Detta gjorde presidenten efter avslöjandet att ett antal forskare från Wuhan-laboratoriet befann sig på sjukhus i november 2019. Dalgleish och Sörensen menar nu att de har bevisat utom tvivel att viruset skapades på ett laboratorium och inte naturligt hos fladdermöss. De har hittat fyra aminosyror i viruset, som gör att viruset kan dras till mänskliga celler som en magnet och vilka gör viruset mycket smittsamt. Men det går inte att skapa fyra aminosyror i ett virus naturligt eftersom deras positiva laddning skulle göra att de stötte bort varandra. Därför måste det ha uppkommit i ett laboratorium.

De båda forskarna har skrivit en 22-sidig essä, som ska publiceras i Quarterly Review of Biophysics Discovery. De har tittat på experiment utförda vid Wuhan-laboratoriet mellan 2002 och 2019. Laboratoriet har sysslat med att göra virus mer smittsamma och undersöka hur det fungerar med mänskliga celler, för att bättre förstå virusets potentiella effekt på människor. Denna sorts forskning blev förbjuden under president Barack Obamas tid i USA. 

Ett naturligt uppkommet virus skulle mutera stegvis och bli smittsamt, men inte blir lika svårt sjukdomsalstrande som detta virus nu har blivit. Det är bevisat bortom rimligt tvivel att viruset uppkom i ett laboratorium i Wuhan menar dessa båda forskare. Mer än tre miljoner människor har dött i världen hitintills av detta virus. Vad är då moraliskt rätt att forska om frågar sig forskarna. Dessa beslut kan inte enbart fattas av forskare och vetenskapmän utan måste beslutas i större politiska sammanhang. 

Efter att världen infekterades av viruset och pandemin startade så återskapade kinesiska forskare viruset 2020, för att få det att framstå som att det verkligen hade uppstått naturligt, menar de båda forskarna. Laboratoriet ändrade viruset och försökte få det att verka som att dessa förändringar hade uppstått många år tidigare helt naturligt. Det fattas också data i forskningen, vilket skapar hål i vad som borde finnas i laboratoriets underliggande data. 

14:02

En ny variant som är en blandning av Storbritanniens och Indiens mutationer av covid-19 har upptäckts i Vietnam. Vi lever i en global värld och dessa nya mutationer lär drabba oss förr eller senare. Den nya mutationen är farlig och sprids fort via luften, säger ansvariga i Vietnam. 

14.6.2021

Till och med Aftonbladet öppnar för labbteorin nu när de kan säga att även den amerikanska regeringen var inblandad genom ekonomiskt bidrag till denna forskning. Frågan är hur fladdermöss kunde smitta människor mitt i vintern när de gått i dvala och de inte ens såldes på den ökända marknaden i Wuhan. Men det fanns ett laboratorium i Wuhan, därifrån smittan kunde komma. Vi får se om vi får något vettigt svar på detta inom de 90 dagar, som president Biden har gett myndigheterna i USA, att ta reda på ursprunget till viruset. 


De båda forskarna menar att människor har experimentellt gått in i viruset och ändrat detta på sex ställen. Det kan inte ha uppkommit naturligt hos fladdermöss. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar