tisdag 25 maj 2021

Här är de tre som lurade 80-95-åringar på besparingar

 Jag skäms över att vi har släppt in dessa tre i landet, två män och en kvinna, från Mellanöstern och Afrika. De ägnade sig åt att lura åldringar mellan 80-95 år, som bodde ensamma. Åtminstone arton åldringar har fallit offer för deras bedrägeri som gick ut på att skrämma de gamla genom att påstå att någon hade tagit lån i deras namn. Sedan erbjöd de sig att hjälpa offret bara de fick bankkortet och bankkodens nummer av dem. De tömde sedan de gamlas konton. De har lurat till sig omkring en halv miljon kronor, som sedan spenderades på lyxvaror. 

Waqas Altaf är medborgare i Pakistan och döms till fängelse i ett år och tio månader. Yousif Aldolaeme döms till fängelse i tre månader och skyddstillsyn. Han är medborgare i Irak och svensk medborgare. Chaima Farah är medborgare i Algeriet och döms till tre månaders fängelse och skyddstillsyn. Den 18-åriga kvinnan får ungdomsvård. 

Banken ringer aldrig upp eller gör hembesök för att få tag i era bankkort. Ge aldrig ut vare sig bankkort eller koden till kontot! Lägg på luren om någon ringer och försöker lura er. 

                                            31-årige Waqas Altaf, 20-årige Yousif Aldolaeme,

                                            19-åriga Chaima Farah och en då minderårig kvinna, som hjälpte dem.

                                            Foto: Polisen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar