onsdag 22 september 2021

Folket ska betala förstörda bostäder

UPPDATERAT

 Migrationsverket tog tacksamt emot alla bostäder de kunde få när 163 000 flyktingar kom till Sverige för sex år sedan. Nu krävs staten på ersättningar överallt i Sverige, för alla förstörda bostäder som dessa nyinvandrade åstadkom. Allt ska gå på skatten förstås. Hela kalaset kostade 70 miljarder per år för staten, så det här är småsmulor, men inte för fastighetsägarna. De vill ha ersättning för att bostäderna förstördes, men det får de knappast. 

Också Placebo bostäder på Värmdö vill ha ersättning med 1,26 miljoner för de förstörda bostäderna, men de har fått enbart kring 242 000. Det är Hem&hyra som skriver om detta slöseri med resurser som har drabbat hela Sverige, men mest Hultsfred i Småland av någon anledning. En uthyrare säger att detta har kostat honom miljoner. Så han har absolut inte tjänat något på att hyra ut till Migrationsverket. Han kommer aldrig att göra det igen. 

 I vanliga fall är hyresgästen skyldig till skador och ersättning, men dessa invandrare är varken hyresgäster eller andrahandsboende. Så det finns inga regler. Och naturligtvis ersätter inte staten brottsliga skador, där toaletter har slagits sönder, handfat ryckts loss, väggar rivits eller anlagd brand har orsakat stora skador. 

24.9.2021

Här kan ni läsa om varför just Hultsfred har så stora krav på ersättning från Migrationsverket. De ha tagit emot invandrare sedan 80-talet och deras lägenheter är enormt slitna. Det lönar sig inte att reparera dem utan det blir rivning för en del av beståndet. 


Hela tabellen finns hos Hem&Hyra. Tryck på bokstäverna så kommer ni dit. 

1 kommentar:

  1. Ett intressant sätt att tacka för gästfriheten från de nyanländas sida.

    SvaraRadera