onsdag 15 september 2021

Klanerna i Lund har gjort upp

 Den ena klanen fick betala två miljoner kronor till den andra i Lund och sedan var saken klar. Klanerna skipar sin egen rättvisa. Gültekin fick betala till El-Zein. Vapenvila är uppnådd för tillfället. Talesmannen för en klan säger att allmänheten kan vara lugn nu. För nu är det uppklarat och klart. Gültekin gjorde fel helt enkelt och det ska inte skötas i allmän domstol utan av klanerna. Då blir det snabbt kirrat och alla blir lugna och glada. 

Också Lund har annekterats av utländska klaner, som sköter allt. Istället för att det svenka samhället gör det. De har också varit vänliga nog att informera polisen på gatan och det nu är frid och fröjd. Polisen har dock inga kommentarer. 

Vi befinner oss inte längre i Sverige. Inte i det land som under ett par århundraden - minst - har blivit ett mer demokratiskt land, men så är inte längre fallet. De som flyttar hit från Afrika och Mellanöstern eller Sydamerika kan inte ta in vart de har kommit. De mår illa - fast mest illa mår adoptivbarn fick vi veta nyss - och då måste de få leva ut och klaga eller bli kriminella för det är ju inte här som hemma i deras hemländer. 

Men naturligtvis är det inte klanerna som är problemet utan det svenska samhället, som inte kan ställa upp och bli sådant att de invandrade trivs. Nyamko Sabuni vet för hennes folk är också en klan har hon sagt. Och alla är inte kriminella. Något naivt förstås, men det är ett så stort och svårt problem så hon kommer med många recept, vilka förut har upprepats till leda av politiker. Någon har sagt vi har inte föreställning om saker och ting utan föreställningen har oss. Så blir det när något går så djupt inom människorna att de inte ens kan se vad de gör, hurdana de är, eller vad de tror på. 

För ungdomar är detta extra svårt eftersom de inte har förmågan att se sig själva utifrån mer än lite ytligt. Och växer de då upp i ett samhälle där klanen säger en sak och samhället en annan är det svårt att inte dras med i klanens uppfattningar. De föreställningarna går mycket djupare och svetsar samman människor i både privatliv och offentligt liv. Där finns deras liv och leverne i de äldres händer. Vare sig de är kloka människor eller kriminella. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar