måndag 6 september 2021

Ny myndighet ska komma åt fusket på 18 miljarder

Finansminister Magdalena Andersson har blixtstartat sin karriär som blivande statsminister genom att ha en presskonferens om konkreta åtgärder för att komma åt den svåra brottslighet som finns i Sverige. Där utnyttjas vårt välfärdssysstem genom också internationella brottslingar. Allt handlar om att vi numera har så många utifrån kommande medborgare.  

Denna satsning krånglar till vårt samhälle ännu mer än förut, men det behövs förstås. Allt kunde ha förhindrats för omkring 20 år sedan, men nu är det nödvändigt med stora åtgärder. Detta för att det så länge har förekommit fusk i alla våra system. Äntligen ser regeringen verkligheten i ögonen. 

Då kanske de slipper jaga sådana ärliga medborgare som mig själv. Mitt ärende ligger just nu hos Förvaltningsrätten för jag får inget bostadsbidrag trots att jag har en fattigpension. Jag skrev till pensionsminister Ardalan Shekarabi och kanske har han hjälpt till nu för att det ska bli ordning på utbetalningarna. Och att de som får miljoner i utbetalningarna istället sätts åt och inte gamla svenska ärliga pensionärer. 

200 miljoner ska satsas nästa år på detta. Fler razzior och kontroller av restauranger och på våra vägar av yrkestrafiken ska det också bli. Byggbranschen är också på tapeten, där det länge har funnits organiserad brottslighet. Myndigheten ska starta 2023 och var den ska ligga är ännu inte bestämt. Allt kostar pengar, men vi får väl hoppas att det minskar de felaktiga utbetalningarna på 18 miljarder per år. Nedan en sammanfattning av vad Magdalena Andersson framförde. 
3 kommentarer:

 1. Donnan kunde ju avskaffa riksdagen till att börja med
  Dessa individer som ligger bakom att situationen i sverige har uppstått...

  SvaraRadera
 2. Hon har inte den makten. Det är folkets riksdag, den som vi allihop valde. Val nästa år igen.

  SvaraRadera
 3. Har man hittat på ett kul namn till den nya myndigheten än ?
  Gärna då ett som också kan omformas till ett "smeknamn" ...

  SvaraRadera