torsdag 30 september 2021

"Soffan" friades för grovt förtal

UPPDATERAT

 Det var naturligtvis det enda rätta att fria "Soffan", som har fått lida svårt för att de extrema muslimerna Doubakil och Abdullahi har kört en enskild civil rättegång mot henne. Hon friades i tingsrätten och nu också i hovrätten. Det här är en politisk rättegång för att flytta fram positionerna och inte tillåta ett fritt ord i Sverige. 

"Att i en offentlig debatt uttrycka att någon har extrema åsikter, att denna är extremist eller är icke-demokrat är tydliga exempel på omdömen som inte är straffbara som förtal. På samma sätt förhåller det sig med uttryck som likställer någon med att vara fascist eller nazist". Så skriver domstolen i sitt beslut. 

Ann-Sofie Hermansson får därmed sina rättegångskostnader betalda av Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi med 376 300 kronor. De båda muslimerna kämpar för muslimska rättigheter. Sådana behöver vi inte i offentligheten i Sverige. De rättigheter muslimer ska ha är inte annorlunda än dem som kristna, judar eller andra religioner ska ha i Sverige. 

16:49

Jo de båda extremisterna kommer att överklaga till Högsta Domstolen. De anser sig utsatt för en konspiration och en social avrättning. Ska man skratta eller gråta? Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén (MMRK) kommer väl att betala kalaset. Men det är bra att de visar hur vi skulle få det i landet om de verkligen får inflytande. 


De båda extremisterna förlorade förtalsmålet också i hovrätten. Alldeles rätt. Det ska inte gå att strypa yttrandefriheten i Sverige. 

1 kommentar: