söndag 9 januari 2022

Är det en skandal att statsministern anlitar illegal invandrare?

UPPDATERAT

Frågan uppstår därför att en illegal städerska från Nicaragua som skulle utvisas har påträffats hemma hos statsministern när städerskan hade utlöst larmet. Polisen åkte hem till statsminister Magdalena Andersson som bor i Nacka och påträffade då två städerskor. Den ena skulle inte ha befunnit sig här i landet. Hon sitter nu i förvar. Hela historien visar hur illa det står till i staten, för det är ändå statsministern som ska se till att lagarna är sådana, att det inte ska gå att anlita sådan arbetskraft. 

Magdalena Andersson tycker det räcker med att hon har avslutat kontraktet med firman, men det är allvarligare än så. Kvinnan i fråga är tydligen dömd för stöld på Åhléns också. Och efterlyst. Man kan tänka sig många situationer där även Ryssland skulle ha blivit inkopplat, för att någon spion nästlat sig in i statsministern hem. Man kan också tänka sig en utpressningssituation eller sabotage. Städfirman tvättar sina händer och säger att de anlitat något företag från någon Svetlana. Det låter ännu allvarligare. 

Svetlana är ett känt ryskt namn. Och vi vet ju att ryssarna pressar på Sverige just nu i politiken och Putin hotar Sverige, för att landet inte ska gå med i Nato. Städföretagets VD har tillskansat sig pengar genom bluffakturor och har fått betala extra skatteböter på 600 000 kronor tidigare. Men statsminister Magdalena Andersson anser att hon är en vanlig människa när hon anlitar städhjälp inte en statsminister. Och att hon har velat göra allt rätt. 

Magdalena Andersson tog i med hårdhandskarna i sitt installationstal och menade att "den organiserade brottsligheten kunde agera både som hyresvärd och arbetsgivare". Hon sade också att den som anlitade någon till ett lågt pris "är med och finansierar det våld som förgiftar vårt samhälle". Nu har hon själv gjort så. Vi får väl se om hon kan ändra det som socialdemokraterna och hon själv har förstört nu under två mandatperioder. 

13:46

Lena Mellin på Aftonbladet tycker det är oförlåtligt att ingen tar ansvar för statsministerns liv överallt där hon befinner sig. Det är oförsvarligt i ett land där både en utrikesminister och en statsminister har blivit mördade. Det verkar vara ingens ansvar, varken regeringskansliets eller Säpos ansvar att ha uppsyn över statsministern. Magdalena Andersson har nu flyttat in i Sagerska palatset och kanske kan hennes liv vara mer säkert där än i Nacka. 

18:06

Säpo reagerar nu till slut och säger att de ska genomlysa denna problematik och se om det finns "behov av regeländringar". Uppenbarligen gör det så. Inte bara från Säpos sida. Dick Malmlund säkerhetsexpert säger att om detta inte är Säpos uppdrag är det en skandal och om det är det är det också skandal. 

19:37

Magdalena Andersson har anlitat den här firman under flera år, säger hon till Göteborgs-Posten. Och hon har frågat om de har kollektivavtal, men de ljög för henne. Hon hade inte makten att avslöja deras lögner. Illa!

10.1.2022

Den illegala städerskan var aldrig inne i Magdalena Anderssons hus. Hon satt i en bil utanför. Ja då är allt lugnt!

9:59

Om statsministern hade frågat fackförbundet kommunal hade hon fått veta att städbolaget inte hade något kollektivavtal, men det var väl för krångligt för henne. 

11.1.2022

Morgonstudion tog upp detta ämne och hade kallat in kommunal för att facket skulle berätta att det är enkelt att ta reda på även för privatpersoner ifall ett bolag har kollektivavtal. Det är bara att gå in på deras hemsida. Arbetsgivarorganisationen Almega var också där och berättade att det är fördelar med att ha ett kollektivavtal och att arbetsgivare kan få stöd och hjälp genom detta. Det är dock inte vanligt i hemtjänstsektorn, dvs gällande städbolag som städar hos privatpersoner. Det fanns 70 000 sådana företag år 2018 enligt kommunal. Sektorn har vuxit otroligt snabbt, kan bero på RUT, som gör att privatpersoner kan dra av detta för att få ned skatten. 

12:11

Expressen har grävt vidare och det är helt klart att städerskan har varit inne i statsministerns bostad tidigare. Hon säger det själv. Hon har nu skrivit till kungen för att få hjälp. Hon vet tydligen inte att han inte har någon makt i det här landet. 3 kommentarer:

 1. Nej, det är ingen skandal det är så det är i det här samhället nu för
  tiden.
  Helt omöjligt att kolla de anställda som ska utföra jobben.
  Jag skulle anlita en byggfirma och frågade om personalen som skulle
  komma kunde prata svenska och fick till svar: nej, de pratar bara polska.
  Ridå.

  SvaraRadera
 2. Men!
  Hon hade ju inga stenar inomhus att vända på.
  Men kanske skall syna under korkmattan...

  SvaraRadera
 3. https://www.di.se/ledare/statsministern-vilseleder-om-en-serios-bransch/

  SvaraRadera