söndag 9 juli 2023

Att inte förbjuda yttrandefrihet

 Nej det är klart att vi inte ska förbjuda yttrandefrihet i Sverige. Den ska finnas kvar. Vi ska inte låta Pakistan eller andra muslimska stater bestämma hur vår inrikespolitik ska se ut eller vad som ska stå i ordningslagar. Yttrandefriheten är en grundlag och det skulle ta lång tid att ändra den, för riksdagen måste då fatta två likadana beslut och det ska vara val emellan dessa beslut. Inte ska vi låta någon minoritet bestämma över majoriteten hur vi ska förhålla oss i det här landet. Det har tagit lång tid att nå fram till det här att alla har rätt att vara religiösa, men inte på bekostnad av någon annan. 

Diskussionen har gett ett gisslantagande från Turkiet av Sverige och president Erdogan hotar oss med att vi kommer att få stå utanför Nato i eviga tider. President Erdogan ser sig som efterföljare till de stora kalifer som förr i tiden kunde bestämma över Mellanöstern. Han är klämd mellan den islamska konferensorganisationen (IKO) med 67 islamska stater, som har sagt att Sverige måste sluta bränna koraner och FN:s människorättsråd som har extrainkallats. Det ses dock som ett skämt av vissa för där sitter stater som själva är riktiga skurkstater. Och inte alls bryr sig om mänskliga rättigheter, men som nu ska näpsa Sverige.

Inte kan dessa skurkstater bestämma över vår grundlag. Känsligheten hos religiösa har nu nått förment nya höjder i världen och Sverige måste äntligen ställa sig upp och säga att så här kan vi inte ha det. Så trist att detta ska behöva diskuteras på världsnivå. Det ska inte längre vara möjligt för president Erdogan att spela världsledare och pressa Sverige när det handlar om Nato. Att vara medlem där betyder inte att vi måste bli mer lika muslimska samhällen. 

Turkiet var inte ett muslimskt samhälle när detta land blev medlem 1952 i Nato. Denna försvarsallians var riktad mot Sovjet efter andra världskriget, men Turkiet har senare flera gånger ställt sig emot att Europa skulle försvaras. Sverige är ett föredöme för Turkiet och inte tvärtom. Det pågår ett krig i Europa och att inte låta Sverige vara med i Nato är ett försök att påtvinga Sverige en annan lagstiftning. Denna muslimska religion är alltid ute efter olika personer som ses som misshagliga som Salman Rushdie, Lars Vilks eller journalisterna på Charlie Hebdo, men nu är detta på en annan nivå när Sverige som land ska rätta sig efter muslimska tankegångar.  

President Erdogan kommer aldrig att bli nöjd med Sverige och lagstiftningen här, för han är beroende av hela den muslimska världen och vill utnyttja situationen så mycket som möjligt för sin egen diktatoriska tillfredställelse. 

PS. Det finns inte heliga föremål, men människor som tillskriver föremål helighet. Så det är en projicering av något som finns inuti människorna själva. Det är en omedveten del hos människan som tillskrivs föremål, när människorna borde ta tillbaka denna projicering och se att detta handlar om relationen med dem själva. DS. 

Erdogans fru Ermine är alltid inpackad på det här viset och hon har också prisat haremet, som på sin tid tog hand om kvinnor och lät dem studera samt förberedde dem för livet. Hon undvek att säga att sultanen var deras härskare och att de var tvungna att ställa upp sexuellt. Det var också förbjudet för muslimer att ha andra muslimer som slavar och därför skaffades kvinnorna till haremet genom räder mot otrogna. Erdogan själv har också sagt att kvinnans uppgift är att bli mor. Ermine har fött fyra barn. 

2 kommentarer:

  1. https://www.dn.se/ledare/alice-teodorescu-mawe-vi-kan-aldrig-backa-infor-religiosa-krafters-krav-pa-censur/
    Inte så illa skrivet ...

    SvaraRadera
  2. Ulf Kristerssons prästvigda hustru lär ha burit prästkrage vid evenemanget ...

    SvaraRadera