måndag 24 juli 2023

FN har spårat ur

 Att FN tyvärr inte längre är att lita till som när jag var liten och vi firade FN-dagen i skolan vet de flesta, men inte SVT. För där hänvisar de till FN för denna organisation vet bäst om vädret. Dessutom har ju FN:s muslimska människorättsråd (OIC) fördömt Sverige - inte för vädret - men väl för koranbränningar. Inte för att de inverkar varken på vädret eller klimatet, men det är uttryck för hat mot muslimer. Religiöst hat och inte alls någon yttrandefrihet. Dock är de mänskliga rättigheterna eftersatta i muslimska länder, men det ska vi tala tyst om. 

Tyvärr är det alltid så att sådana mastodonter som FN och tidigare NF inte håller i längden och Nationernas Förbund kunde inte bestå när det blev världskrig. Vi lär få se om FN går samma trista öde till mötes. Krigen upphör ju inte utan finns lite varstans på planeten. Motsättningar mellan folkgrupper är legio.

Klimatet var också på tapeten i tingsrätten i Malmö där Greta Thunberg i dag ställdes inför rätta. Hon tycker inte hon har gjort något fel, men dömdes ändå till 30 dagsböter à 50 kronor. Hon själv menade att det var en nödsituation pga klimatkrisen. Jo det är som gumman sade när hon klippte grisen, mycket skrik för lite ull. 

Man har ett ansvar att agera i en sådan kritisk tid som vi befinner oss i nu, sade Greta Thunberg i rätten i dag. Hon hade satt sig ned för att hindra lastbilar att köra in till en oljehamn i Malmö. Klimatet är både i FN och hos Greta något som har fått dem att köra fast i tänkandet. Faksimil från Expressen. 


1 kommentar:

  1. Aldrig bra att skaffa sig punkter i ett belastningsutdrag redan i den unga åldern ... (tänk på LEXBASE)

    SvaraRadera