torsdag 6 juli 2023

Pyromaner bränner koranen enligt Mahmoud Khalfi

 TV4 hade i morse bjudit in imamen Mahmoud Khalfi från moskén i Stockholm, där koranen brann häromdagen. Åtminstone några sidor. Han kallar dessa som vill bränna koranen för pyromaner. Det var naturligtvis väntat det han hade att säga. Vi måste sätta stopp för det här, säger han också. Det är ett stort problem och det måste lösas. Det ska inte fortsätta. Så tycker också polisen enligt Mahmoud Khalfi. Religionen ska vara främst i samhället och inte yttrandefrihet. Så sade han också tidigare. Det är barbariskt att förnedra koranen, enligt honom. 

Även Sveriges kristna råd tycker att alla religiösa skrifter ska vara heliga och inte kunna brännas. Så var inte tanken först utan då var det koranen som inte skulle utsättas. Tryckta ord kan dock inte vara själva religionen utan den finns inuti människor och en lång diskussion har jag följt på internet om det är hjärtat eller hjärnan som bestämmer över våra känslor kring religion.

Men för islam är koranen allt och den kan inte ändras för det är Allahs egna ord som Muhammed tog emot då på 600-talet. Det var ängeln Gabriel som gav honom denna bok ord för ord. Det var när Muhammed fastade under månaden Ramadan som han fick till sig denna bok. Han själv var analfabet så det var hans vän som skrev ned orden. 

Så miljarder människor är fast i tankar, som en man tog emot då på 600-talet. De får inte diskuteras eller ifrågasättas. Det vore helt okej om inte världen alls hade förändrats sedan Muhammed fick dessa ord till sig. Men nu har det förflutit mer än tusen år och världen är inte densamma. Då gick det bra att tycka att islam skulle erövra världen och bestämma över de otrogna. Men numera har människorna utvecklats från tron på gudar till vetenskap. Västvärlden har dessutom utvecklat ekonomin så att det finns en välfärd. 

I vårt land behöver vi inte tro på något som framställdes av en hungrig man i Österlandet. Det är detsamma som att tro på sagor eller enhörningar. Och det är bara sorgligt att denna religion har fått så många anhängare. Det säger också något om hur lite människor har utvecklats från egoism och att det är makten framför allt som gäller. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar