måndag 17 juli 2023

Hemlösa dör i Phoenix knappast av hetta

 Att människor dör som är hemlösa och bor på gatan är inte så märkligt, men kanske kan de ha dött av uttorkning också när det blev varmt. I Phoenix Arizona sägs 12 människor ha dött av hettan, men den första dog i april - så den siffran gäller hela året. Och i Death Valley hoppas människor att det ska bli 56 grader varmt så att rekordet från 1913 kan slås. Jaha. Det är en öken och där vistas knappast någon. 

Men det är klart att det inte går att säga emot klimattroende. De ska ha rätt och jorden är varmare än någonsin, vilket betyder sedan några mätningar påbörjades. Att detta är väder är omöjligt att övertyga de troende om och vi står nu återigen inför undergången. Det gör mänskligheten ständigt. Denna tro på Ragnarök eller jordens undergång hade också vikingarna. Det är en arketyp, som ingår i den psykiska utrustningen hos människor. Antagligen för att alla större makter och gudar någon gång ramlar ihop och det har människor upplevt i alla tider.

Stackars Mary Trygg som är 101 år och har det varmt i sitt äldreboende i Göteborg. Hela 28 grader är det när solen ligger på och hon önskar att hon får dö. Jo det kan man förstå när hon är så gammal. Knappast någon blir så gammal i Sverige. Bara ett par tusen. Mest kvinnor. Annars är 24 grader varmt ständigt det som behövs för äldre människor, annars fryser de. 

Det är helt okej med värme men nu lider 100 miljoner av den i USA. Jo det beror väl på att mänskligheten har ökat med miljarder sedan 1900-talets början. Numera kan 8 miljarder lida av vädret. Vare sig det är kallt eller varmt. Jordens kommande undergång har fått politikerna att vilja ändra alla människors levnadssätt. Vad som helst går för sig bara vi slipper se jorden gå under. Det här är människors rädsla för döden i förtid, när vi alla ska bli minst 150 år eller så i framtiden. Inget att sträva efter om ni frågar mig. Människor som har levt ordentligt på djupet är okej med att lämna denna planet. Det ingår i själens utveckling, men går inte att begripa när man är 20 år. Det ska inte inses då heller. 

PS. Jodå jag skrev redan 2009 om detta erbarmerliga klimat. DS. 


Just nu är det så här varmt i Europa på morgonen, men vänta bara solen kommer steka oss alla så att vi dör av värmeslag. Jaha. Människor dör faktiskt varje dag av andra orsaker. I Sverige kring 90 000 per år. Kring 240 människor per dag i vårt lilla land. Kring 155 000 dör varje dag i hela världen. Inte av hetta, men av annat. Helt naturligt.

Europa brinner enligt Daily Mail, men temperaturerna är inte alls så höga som sägs. Och vem är det som tänder på naturen? Den brinner inte av sig självt. Visst det går att mäta vilka höga temperaturer som helst på asfalt och i städer, men varför ska man gör det? Artikeln från 18.7.2023
I Kina är det motsatt problem för där svämmar floder över av allt regn och gatorna blir själva floder eller sjöar. Bilden från CNN den 18.7.2023. Visst är det otroligt väder! Och det går alltid att göra nyheter av vädret när det är nyhetstorka. 
Så här varmt som mest ska det bli 18.7 i Europa. Nämen helt vanlig sommar, men fortsätt och ljug om väder och klimat alla stora medier. Det är så ni förlorar mer och mer i trovärdighet. Ingen tror på er till slut. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar