måndag 4 mars 2024

Den största generationen född efter 2010

 Den största generationen i Sverige är numera de som är födda efter 2010. Kan det vara sant? Är inte vi 40-talister värst längre? Går det inte att skylla allt på oss. Nej tydligen inte nu när 13-14-åringar är de som värvas till skjutningar och annat. Eftersom de inte får fängelse förstås. De är ju barn. Och dessa barn är numera största generationen i många kommuner i Sverige. Se kartan nedan. 

Men samtidigt så är gamla tanter galna. Det vet vi genom DN som berättar om den galna tanten i Gullspång som har skapat något slags helvete med konspirationsteorier. Människor är rädda för henne och hennes man för de använder mejl. Kommunen har skaffat väktare. Eller vi har Gunilla Nilsson 69 år, som vet att Israel startade ett krig mot palestinierna den 7 oktober förra året. Fast vänta nu var det inte Hamas som terrorgrupp som mördade israeler? Nej inte enligt Gunilla Nilsson. 

Vi lever i förvirrade tider absolut. Världen framstår värre än någonsin i medierna, för vi vet numera allt som händer över hela vår planet nästan i samma ögonblick som det inträffar. Varför behöver vi få veta att det finns galna gamla kvinnor? Dessa skulle ha förbigåtts med tystnad förr. Men tydligen har de blivit galnare än då. Och inga inrättningar eller släktingar finns det kvar som kan få dem tillbaka till något förnuft.

Att barn mördar vet vi också. För de vill ha belöningar så de kan köpa en Gucciväska på NK. Allt under inflytande av droger, som finns kilovis på marknaden. En 14-åring betecknade detta som "ett jobb" när han försökte mörda. Så den nya generationen som tar över är helt annorlunda än vi 40-talister var. Vi var ofta konfirmerade och började jobba i 15-årsåldern. Ordentliga och välanpassade och det fick vi höra. Vi skulle sedan flytta på oss för vi var jätteproppen Orvar för de yngre. Vi som inte lät dem jobba som var födda på 60-talet! För sjutton det var ju våra barn. Skulle vi inte ha unnat dem jobb?

Och nu är det således den nya stora generationens tur att "jobba". De är så många att de vill ha snabba pengar. De vill inte vänta in att ett icke-kriminellt liv ger dem något och spara sig genom livet. Som vi 40-talister har gjort. Nej de har inga särskilda regler att ta hänsyn till. Och de kan som Taha Jasim kasta fyrverkerier mot en folkmassa och först då bli fast när en flicka får sitt öga förstört. Hon blir blind på det ögat. Allt beroende på att alla var välkomna då för några år sedan. Men nu får han fängelse och utvisning på livstid till Irak. Han är myndig numera. 

Här syns att den yngsta generationen född efter 2010 tar över. Vi gamlingar födda på 40-talet är i krympande antal. Snart helt försvunna ur landet. I Malmö, Göteborg och Stockholm är ungdomarna snart vuxna och nya som arbetskraft. Ingen kan längre skylla 40-talister för att vara i vägen. Faksimil från SCB.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar