måndag 11 mars 2024

Mord på Värmdö

UPPDATERAT

 En väska vid väg 222 vid Gustavsberg fick några att reagera och ringa polisen. När polisen undersökte väskan upptäcktes en kropp. Det är förstås inte säkert att denna kropp har mördats på Värmdö. Här är det nästan alltid lugnt. Det är därför så många bor här på sommaren. 

Polisen spärrade av en fil vid Farstabron ut mot Värmdö vid avfarten till Artipelag för att kunna arbeta vid området i lugn och ro. En man i 35-årsåldern har hittats död och polisen har underrättat anhöriga. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Det går en löprunda förbi området där mannen hittades, men det visste antagligen inte mördaren/mördarna. 

11:33

Åklagarmyndigheten säger att det är mord och grovt gravfridsbrott. Styckning då kan tänka. 

12.3.2024

Mannen i 35-årsåldern var anmäld försvunnen och hittades styckad. 

12:57

En 19-åring har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordet och den grova gravskändningen. Två andra är begärda häktade i sin utevaro för samma sak. Det är en man och en kvinna som misstänks befinna sig utomlands. En lägenhet i Lund har genomsökts. 

15:39

Det verkar ha varit någon slags icke juridisk rättvisa som skipades i och med att mannen mördades. Mannen och kvinnan som är efterlysta är ett par och de hade bett den mördade mannen att komma till dem och prata, men istället så mördades han. Tidigare hade tydligen mannen gjort något mot kvinnan och satt gripen ett tag, men släpptes. Barn fanns i huset där mannen mördades och också den 19-åring som nu är gripen fanns där. 

17:12

Det är sekretess på namnen i tingsrätten, men de verkar vara afghaner. 

13 mars 2024

Oj då så noga Expressen skriver om dessa misstänkta mördare. Trodde jag inte att de skulle göra. Ny policy tydligen för annars blir det tyst när det gäller sådant här och invandrare. Paret är 23 (mannen) och 24 år och 19-åringen som greps är bror till mannen. De är afghaner som sagt. Offret blev 37 år och invandrade från Irak. Han var svensk medborgare och jobbade i Stockholm. Exfrun beskriver offret som omtyckt och vänlig. Den misstänkta kvinnan hade begärt att offret skulle få kontaktförbud, men det fick han inte.  

14 mars 2024

Husrannsakan sker i parets bostad i Nacka på Diligensvägen. Barnen är också försvunna. Kvinnan hade två små barn. Enligt åklagare var offret inte styckat, men mycket skadat. 

15.3.2024

Ytterligare en man är häktad i sin frånvaro för detta mord. Paret befinner sig förmodligen i Latinamerika. De hade beställt flygbiljetter till den 8 mars. 

16:19

Nu är fem personer misstänkta i samband med mordet. Den femte personen är gripen för grovt gravfridsbrott. Så många behövdes för att mörda. Undrar vad motivet egentligen var? Hedersmord?

16.3.2024

Här visar Expressen bilder på paret som jagas över hela världen för detta mord. Ett familjedrama uppenbarligen eftersom bröderna till dem också är inblandade. 

19.3.2024

Nackaparet sålde sin lägenhet på Diligensvägen innan de mördade mannen och flydde landet. Riktiga skurkar! De planerade allt. De fick 2,1 miljoner för den och hade sålunda pengar att hanka sig fram på i främmande land. 

22.3.2024

Så jordfästes Ako 37 till slut. Två veckor efter att han försvann. 

4 april 2024

En man är gripen i USA för mordet, en 25-åring som också är misstänkt för mordet, gravfridsbrott och skyddande av brottsling. Det bekräftar polisen i USA. Han greps vid en gränskontroll när han ville ta sig in i USA.1 kommentar:

  1. Fascinerande att ha en kropp som, helt ostyckad, ändå ryms i en väska ...

    SvaraRadera