tisdag 27 augusti 2024

Berättelser från andra sidan

Om ni undrar hur "Svennis" har det nu så lyssna och se den här filmen, som går på Axess just nu. Berättelser från andra sidan. Det är berättelser från människor som har dött, men som kom tillbaka till livet tack vare den medicinska vetenskapens framsteg. Eller ibland helt oförklarligt. Det är en fransk film, en dokumentär, om många människor som alla har dött och som har något att berätta: döden finns inte. Det finns bara liv.  

"Svennis" var inte rädd för att dö. Han ville bara hinna med en massa saker innan han dog. Det gjorde han också och "han lurade hjärnan", som han sade, och lät inte tanken på döden komma nära. Men så den senaste veckan så räckte det. Han orkade inte längre. Eller kroppen orkade inte.

Alla de här berättelserna som tar någon timme att se och lyssna till säger detsamma: det finns ingen död. Att dö är också lycka, för då blir själen fri. Och den lever vidare. Anita Moorjani var en av dem som berättade och hennes historia finns här. Men ni kan se bilderna nedan också av henne. Hon hade cancer i halva kroppen, den övre delen, och var döende. 

PS. I Det Okända, som gick i repris i dag, så löstes också mångåriga lidanden upp. Många andar fick gå vidare till ljuset. Pesten 1710 och sedan ryssarna 1719 hade gjort att många dog. De begravdes utan ceremonier i massgravar i Norrköping. Ryssarna brände också staden och nu på 2000-talet hade energierna tagit sig in i ett bostadsområde och ställde till otäcka ting för invånarna i radhusen i området Atrium. Men tre medier lyckades få andarna att till slut efter så många år gå till ljuset. DS. 



Anita Moorjani hamnade i koma och skulle dö, men fick veta att hon hade ett val. Hon fick veta på andra sidan att hon kunde gå tillbaka till kroppen och bli frisk, för hon var inte klar med livet på jorden. 


Tumörerna krympte med 70 procent på tre dagar och dag tre kopplades sondmaten bort från henne. Lev livet utan fruktan är hennes recept samt älska dig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar