lördag 24 augusti 2024

Robert F Kennedy jr stödjer Trump

Sonen till justitieministern Robert F Kennedy (som regerade ihop med John F Kennedy) stödjer nu Trump som president. Han ses som en förrädare av familjen och syskonen. Jo jag minns hur det var på 60-talet och jag har ett manus i byrålådan, som handlar om Jacqueline Kennedy, som var gift med den dåvarande presidenten. Men ingen intresserade sig särskilt för henne, för hon var inte helt politiskt korrekt som presidenthustru. Särskilt inte när hon gifte sig rikt med grekiske redaren Onassis efter mordet på hennes man presidenten. Detta för att hon ville att hennes barn skulle skyddas och Onassis var tillräckligt rik så att han kunde det. 

Robert F Kennedy jr hade tills i går sin egen kampanj för att bli president, men har insett att det går inte. Så han ställde sig bakom Trump nu istället och har blivit lovad att få sitta i Trumps regering om Trump vinner. Dessutom ska alla attentat mot presidenter (inklusive det mot Trump förstås) utredas. Denne Kennedy hade ungefär 5 procent av rösterna och vill nu ge dessa till Trump. 

Robert F Kennedy jr är mycket lik sin far utseendemässigt, men inte riktigt i tankesättet. För honom handlar det om att få så mycket makt som möjligt utan att själv sitta i högsätet (fast så gjorde ju hans far också men hos demokraterna). Han har övervägt detta steg i veckor och nu beslutat att han är republikan. Han gillar att Trump säger att han ska avsluta kriget i Europa mellan Ryssland och Ukraina natten efter att han blir president. Men Trump säger ju vad som helst för att få makten i sin tur. Vi får väl se vad som händer den 5 november när det är val i USA.

Det här är Robert F Kennedy jr som påstår att vi är närmare randen till ett atombombskrig än någonsin sedan 1962. Nej det är inte sant. Jag minns 1962 och då var det illa. Men Chrustjov hade underskattat president Kennedy. För presidenten var ung och grön, tyckte Chrustjov, och Kennedy hade inte protesterat tillräckligt när Berlinmuren byggdes 1961. Men här stod makterna mot varandra ute på havet. Chrustjov backade till slut. Det rörde raketbaser som kommunistiska Sovjet hade på Kuba. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar