onsdag 30 augusti 2023

Det lönar sig för Magdalena Andersson att skälla på regeringen

 Det är en alldeles okej politik att Magdalena Andersson nu undviker att säga något om den egna politiken och istället skäller som en bandhund på regeringen. Det gör att hon och socialdemokraterna får väljarna att projicera sina egna tankar på vad detta kan innebära för dem själva. Socialdemokratins framtida politik kan sväva som en hägring om ett bättre liv, särskilt för de miljoner som har invandrat till Sverige. 

Det har länge varit detta partis politik att ta hand om stackare, som inte själva kan åstadkomma något positivt i sina liv. När större delen av folket var fattigt var detta en bra politik. Men nu har den urartat till att alla som klagar det minsta ska överösas med bidrag. Särskilt om de är nytillkomna i Sverige. Märkligt nog har även jag haft nytta av denna inställning, eftersom jag förra året för första gången fick garantipension i mitt liv. Detta för att pensionen sjunker ju äldre man blir. Och det vore ju absolut orättvist ifall jag som är född här och har arbetat hela livet här skulle få mindre i pension än nyss invandrade från långt-bort-i-stan. 

Att Magdalena Andersson inte berättar något om sin egen inställning till reformer och egen politik är absolut bäst för det har tidigare visat sig att när partiledare tiger om den egna politiken så länge det går mellan valen så stiger väljarnas förhoppningar att denna politik kommer att gynna just dem. Men risken är att när valet närmar sig och oppositionen blir tvungen att komma med några konkreta förslag till ny regering så faller opinionssiffrorna till låga nivåer. 

Men den dagen den sorgen kan ju alltid Magdalena Andersson säga. Och det är ännu lång tid innan nästa val till riksdagen år 2026. Under tiden gynnar det henne bäst att stormskälla på regeringen för allt. Dock kommer hon inte att uppnå egen majoritet utan måste förhandla med andra partier då inför nästa val. Men centern verkar inte behövas i framtiden utan det räcker med vänsterpartiet och miljöpartiet för att bilda regering. Om nu siffrorna kan förbli höga ända fram till 2026.

Inte bara regeringen har fått skäll. Magdalena Andersson gav sig också på programledaren Jenny Strömstedt i somras när det var debatt om bilars utsläpp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar