torsdag 3 augusti 2023

Upplopp på Järvafältet

UPPDATERAT

 Omkring 1 000 motdemonstranter gick in för att kriga mot en eritriansk kulturyttring på Järvafältet. Det sägs vara någon regimtrogen talare som är inbjuden så därför blev det kaos. I Sverige sägs minst 20 000 eritrianer bo så det var ett stort protesterande i dag på Järvafältet. Hälften av folket i Eritrea är kristna och hälften muslimer, men det var nog inte det som det handlade om i dag. Landet är en enpartistat med obligatorisk militärtjänst, som får många att fly. 

Även de som inte bor kvar längre i Eritrea är tvungna att betala skatt till staten. Annars hotas deras kvarvarande familjer. Det som hände på Järvafältet skulle ha varit något roligt med tivoli och tält, men de sattes i brand. Nu sägs både demonstranter och polis ha skadats. Polisen försökte upprätta en mur mot demonstranterna, men de var till att börja med underbemannade. Dock sägs nu området avfolkas. 

17:54

Sju personer har förts med skador till sjukhus från Järvafältet och fyra av dem är allvarligt skadade. Det meddelar Region Stockholm, som har gått upp i stabsläge med anledning av dessa "våldsamheter" på Järvafältet som Region Stockholm skriver. Så tröttsamt att Sverige ser ut som Afrika. Justitieminister Gunnar Strömmer tycker inte att det är rimligt att Sverige dras in i andra länders inhemska konflikter. Om man flyr till Sverige undan våld eller är på tillfälligt besök ska man inte ställa till våld här, säger justitieministern. Nej det är väl självklart. Förmodligen sista gången den här festivalen ägde rum. Polisen behövs till annat, menar också justitieministern. 

20:10

Minst 52 personer är skadade plus tre poliser. Ett hundratal bråkstakar av manligt kön omhändertagna av polisen. Så trist med människor som tar hit sina problem hemifrån!

4.8.2023

Facit blev åtta personer med svåra skador och 15 med lättare. Ett 30-tal personer vårdades sammanlagt på länets akutsjukhus under dagen och kvällen. I dag ska det inte få finnas någon motdemonstration på Järvafältet, men kulturfestivalen ska få fortsätta. 




Demonstrationståget var massivt som synes och tält plus bilar sattes i brand. Polisen var underbemannad. Och flera skadades. Bilder från ett kallt och regnigt Sverige. Faksimil från Expressen. 

1 kommentar:

  1. Grönt och grannt var det i alla fall där ute på Järvafältet. Kanske en liten smula
    blodbestänkt också. Och lite röklukt bör ju ha tillkommit ...

    SvaraRadera