tisdag 8 augusti 2023

En urspårad värld

 Det ser ut att bli översvämningar lite varstans i dag och i morgon. I Åre har det redan hänt för Susabäcken har svämmat över. Inte så märkligt för den är inkapslad och instängd därför att det har byggts så mycket sedan jag var där någon gång i början på 60-talet. Så är det för det mesta när det blir översvämningar för oj hoppsan det hade vi inte räknat med. Så därför byggs det som aldrig förr och vattnet har ingenstans att ta vägen. 

Förutom då i Skåne där havet tar över för att landet sjunker. Och då måste Kristianstad vallas in. Landet har sjunkit där sedan istiden upphörde och vallar blev det på 1800-talet. Där jag bor är det istället tvärtom. Landet stiger fortfarande en smula sedan det var nedtryckt av inlandsisen. Och vattnet rinner snällt ned i havet, som aldrig svämmar över. Det regnar inte heller så mycket här på den östra sidan av landet. 

Nyheterna är annars inte mycket att bry sig om. Det räcker att följa dem i nutid genom dator och sociala medier. SVT och TV4 är redan långt efter när de väl kommer igång på morgonen. Och de plockar dit vad de kan av värsta katastrofer blandat med mord och lite annat. Jo det var ett mord nu igen i Sätra, en ung man skjuten. Det är knappast längre en nyhet för det är så vanligt. Tyvärr.

Annars så kommer vi att övertas av islam, det vet ni redan, och det har utlovats sedan åtminstone 1979. Då Iran föll offer för denna religiösa lära. Själv tror jag att mänskligheten är bättre än så och att människor kommer att utvecklas förbi alltför mycket troslära vare sig religiös eller politisk. Eller att sex är det viktigaste som finns för män. Dock ska det ske inom äktenskapet enligt islam, vilket skapar problem. Men i TV4 hade de denna morgon fastnat för att det är internationella orgasmdagen. Jo det är ju väldigt viktigt med en sådan dag också. Jag skrattade en del fast jag inte hade ljudet på så jag hörde inte vad de sade. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar