fredag 11 augusti 2023

Vilken tur att kvinnor spelar fotboll!

UPPDATERAT

Jag råkade se straffen nyss som Sverige satte mot Japan. Det blev 2-0 då till Sverige. Mer skådespel nu när brödet är lite knappt. Ni vet väl att bensinen har gått upp en krona eller så senaste dygnen. Och brödet lär aldrig mer bli lika billigt som det var förra året.  Att kvinnorna spelar fotboll gör att det blir dubbelt så många matcher att se och dessa kvinnor har nästan blivit lika duktiga som de manliga fotbollsspelarna. Så bra!

Nu väntar vi bara på att de tar guld i detta VM och får gatorna att fyllas med jublande människor när de åter kommer till fosterlandet. Tänk så, för så var det när de manliga tog 3:e platsen i VM 1994 då de fick kortege genom Stockholm. 

Så härligt med dessa skådespel som kan samla Sveriges folk igen. Nu när vi är så splittrade. Mellan olika kulturföreställningar. Visste ni att hjärnan tar emot bilder först i amygdala och de skickas sedan till förståelse vid ögonen och stämmer de inte med våra föreställningar så ser vi dem inte. Amygdala styr när vi blir stressade och gör oss redo för kamp eller flykt. Så då gäller det att vi inte är outvecklade utan är tränade att se och inse. 

PS. Semifinalen lär gå på Nya Zeeland på tisdag vid tiotiden. Mot Spanien.  DS.

19.8.2023

Jo det var väl det jag kände på mig att de skulle komma trea och få bronsmedalj. Ska de nu får kortege också genom Stockholm? 

En bok som handlar om kvinnors kamp genom senaste århundradena. Och nu spelar kvinnor fotboll också!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar