tisdag 30 september 2014

Björn Söder vann

Han fick inte bara andre vice talmansposten i går i riksdagen fast han är sd:are och den demonstrerande vänsterpartisten Rossana Dinamarca protesterade genom att bära en T-shirt där det stod: sd=rasister. Och att vänsterpartiet tvingade riksdagen att gå igenom tre långa omröstningar fast det var klart från början att Björn Söder var den enda kandidaten och att han skulle bli vald. Ett löjets skimmer över riksdagens utformning av detta. 

Hon framträdde i samma kläder alldeles nyss i SVT:s morgonprogram och framstod som ett dagisbarn i sandlådan, som absolut måste demonstrera överallt. Frågan är om hon också i dag tänker gå omkring i den tröjan under riksdagens högtidliga öppnande. Eller hela riksdagssäsongen? Ständigt under de kommande fyra åren. Hon får väl vara konsekvent i sin klädsel, tycker jag. Ska det vara sandlåda så ska det.

Som sagt Björn Söder vann den debatten nu på morgonen genom att ständigt påpeka att han kommer att göra sitt jobb. Om riksdagen inte skulle ha följt sina egna regler om att ge andre vice talmansposten till det tredje största partiet då hade vi inte längre haft någon demokrati. Folket hade inte fått bestämma.

Direktsändning i dag från riksmötets öppnande kl 13.25 i SVT2.

Här kan ni läsa om och se debatten i morse i SVT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar