söndag 12 oktober 2014

Att älska döden

Här i GP är en bra intervju med en av de unga män Amer, som har stridit tillsammans med IS. Han säger att det är omkring 200 svenskar som strider med terrororganisationen IS. Men i Amers ögon är han den gode som befriar befolkningen från förtryckare.

För honom är livet inte viktigt annat än som förberedelse för andra sidan och vad han gör är mellan honom och Allah. Det som händer nu är oundvikligt för att det står i Koranen säger han utan att inse att Koranen är nedtecknad av människor. Nära anhöriga har stupat i striderna och det är som det ska vara för döden är en befrielse för dem, som blir martyrer och får en plats i paradiset.

Kalifatet ska upprättas och sprida sig över jorden. Så är det enligt honom. Han anser att muslimer i allmänhet är hycklare för att passa in i det västerländska samhället och att han och andra har den rätta synen på detta. Islam är inte fredens religion utan jihads religion med krig. 

Att han och andra dödar andra muslimer beror av att de inte är riktiga muslimer utan bara kallar sig detta. Enligt Amer så älskar folket honom och de andra för de vet att de är de riktiga befriarna. Och att skurkarna är västvärlden och den syriska armén. Amer älskar Sverige och Göteborg och ingen behöver vara rädd för honom, för här ska de inte slåss. Men för honom finns inte något val. Han måste tillbaka och slåss in i döden. Annars skulle han tycka om att bo och leva i Sverige om nu inte världen var som den är.

Ovanstående motsvarar det kristna sekter tror om världen: att den ska gå under och att Jesus ska komma tillbaka och återupprätta alla, som tror på honom. Pingströrelsen predikar detta. Jag har en släkting som är med där och hon väntar på att han ska komma och ställa allt till rätta som har blivit fel i hennes liv. Helst innan hon själv dör, men det går bra sedan också.

Den store mannen ska fixa till det och allt ska bli bra. Det terrorsekten IS har gjort är att blanda ihop sin tro med politik och då blir det värre. De ser sig som redskap för Allah, men begriper inte att detta är en intellektuell tro, en felsyn grundad på vad några människor har hittat på. De blandar känslor med logik och får det till krig. De har samma tro som indianer hade när de gick ut för att slåss mot den vite mannen: en bra dag att dö på brukade de säga. Så uppför sig desperata människor. Indianerna hade anledning att var så ursinnigt desperata eftersom den vite mannen hade invaderat deras landområde och mer eller mindre utrotat dem med sjukdomar och vapen. Det har inte dessa muslimer någon orsak att vara.

De får leva i fred med resten av världen om de vill, men de väljer att tro på texter. Det här kommer upp till ytan nu för att vi behöver gå över till att bli en jord, där befolkningen är mer enhetlig och låter varandra leva utan krig. Det måste gå över lidande för annars blir det ingen varaktig förändring. Så fungerar människor. För det mesta behöver någon få en tegelsten i huvudet och hjälper inte det händer något värre. 


I Europa har vi länge försökt att rätta till detta och vi ligger omkring 60-70 år före den muslimska världen (förutom några sekter då, politiska eller religiösa). Det betyder att det tar några generationer till att fixa detta. Eller också kan det ske i morgon genom att vi sprider information över jordens yta om allt som pågår. Meningen med livet är att orsaka så lite skada som möjligt efter den mognad och medvetenhet var och en har. Vi befinner oss i ett utmärkt läge där inte var och en måste gå den långa väg, som mänskligheten har gjort upprepade gånger genom århundradena. Utan vi kan kollektivt lära av varandra.

Alla religioner blandar och ger och beskrivningen av paradiset är rätt likalydande för både kristendom och islam. Domedagen föregår detta. Men martyrer och profeter är enligt islam särskilt utvalda i paradiset. Och det finns också ett helvete. Här är beskrivingar av paradiset, som motsvarar sexuellt utsvultna mäns längtan. Plus att kvinnorna kommer att vara vackra och ha vackra kläder och det kommer att finnas guld i överflöd. Ett materiellt överflöd, som kan åtrås på jorden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar