tisdag 7 oktober 2014

Sluta ge tiggare pengar!

Det är det enda sättet för att komma till rätta med problemet när de tvingas betala för att sitta på gatan. Det är naivt att tro att enskilda medborgare ska kunna försörja tiggare från Europa. Det måste ordnas något bättre för dem. Som jag tidigare har skrivit så finns det EU-pengar avsatta enbart för dessa, men länderna tar inte sitt ansvar. 

Tiggarna kan tjäna kring 100 kronor här per dag och det är två veckors socialbidrag i hemlandet, men det är vansinnigt att fortsätta ge dem pengar. Det får inte stopp på problemen. När det dessutom finns människor som aktivt forslar hit dem för att sätta dem på gatan och ta procent på inkomsterna så är det naturligtvis åt skogen. Det är ett slags hallickverksamhet då människor får välja mellan prostitution och tiggeri. Och vanliga svenska medborgare bidrar till detta. Människorna säljer sin fattigdom till de rikare svenskar som tycker att de kan tysta sitt dåliga samvete.

Det finns tillräckligt med frivilligorganisationer att skänka pengar till ifall man vill hjälpa till. Ge till Stadsmissionen eller Frälsningsarmén om ni vill skänka. Inte till människor på gatan. Här är Stadsmissionen i Stockholm och här i Göteborg. Här är Frälsningsarmén. Då hjälper ni alla människor som behöver det. 

PS. Norge som ligger lite före har inlett en rättegång mot en av de som har utnyttjat landsmän. Det är två rumäner 49 och 24 år gamla, som är åtalade för människohandel, vid Oslo tingsrätt. De har tvingat människor att tigga och stjäla kopparkabel, diesel samt telefoner. Här kan ni läsa. DS.

1 kommentar:

  1. Hej stadsmissionärer, ni kan slå undan benen på tiggerihallickarna. Låt era engagerade medarbetare och anhängare punktmarkera varje tiggare i Stockholm. Ett bra enkelt alternativ att ge pengar till Stadsmissionen istället. Och de som utnyttjar tiggarna kan se sina dagskassor sina. Eller är ni för fina för det, stadsmissionärer? Ut i snömodden om ni menar allvar. Eller är det pissregn?
    Pluskan, euron och kalla fötter

    SvaraRadera