lördag 8 juli 2017

Extremvänstern i Hamburg tar till våld

UPPDATERAT
Aftonbladet skriver så snällt om våldsverkarna i Hamburg, som protesterar på G20-mötet. Aktivisterna är antifascister. Nej, de är extremvänstern som kan ta extremhögern i hand och de är maskerade och tar till våld. Det är alltid bra att kalla något som händer vid dess rätta namn. Här överfaller de polisen och medierna har lämnat området därför att riskerna är för stora. Kommunister har alltid varit alternativet till nazister också i Tyskland. Samma andas barn. Så var det innan Hitler kom till makten och så är det fortfarande. 

Vänstergrupper genomförde civila olydnadsaktioner under fredagen. De accepterar inte det kapitalistiska systemet och anfaller det i Hamburg. Våldsverkarna skyller på polisen. De maskerade ville inte ta av sina masker och då anföll polisen, säger de. Molotovcocktails kastades mot polisbilarna. Affärer har plundrats. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta och att inte gå ut eller köra runt i Hamburg i onödan.  Ett par hundra poliser har skadats och elva extrema våldsverkare. Tretton har gripits. G20-mötet representerar 75 procent av jordens befolkning.
17:31
De 20 länderna plus EU har kommit fram till ett kompromissdokument där EU låter USA slippa Parisavtalet och klimatfrågan och att frihandeln mellan länderna ska fortgå, men där de olika länderna också får skydda sin egen inhemska produktion mot konkurrens utifrån. 
9.7.2017
G20-mötet är över men oroligheterna har fortsatt med brända bilar och förstörda butiker. Restauranger och kaféer kommer att öppna i dag om de kan. En del butiksägare var förutseende och hade satt för sina dörrar och fönster med träskivor, precis som man gör om det ska bli orkan i andra delar av världen. Tysklands förbundspresident Steinmeier kommer att besöka Hamburg i dag.
11.7.2017
Ett register över vänsterextremister behövs nu i Tyskland efter kravallerna i Hamburg. Den tyska regeringen menar att kriminella förstår bara ett språk från en stark stat. Regeringen vill också har ett EU-register över vänsterkriminella eftersom en del kom från andra länder till Hamburg. Det lär finnas omkring 8 500 vänsterextremister i Tyskland. 
Affärer plundras och på Hamburgs gator härjar våldsverkare.
Faksimil från film i Hamburger Abendblatt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar