söndag 2 juli 2017

Förbjud gärna nazisterna

EU rekommenderar sedan år 2000 medlemsländerna att förbjuda antidemokratiska partier. Förbjud gärna nazisterna för de har med all tydlighet visat att de inte är demokratiska. Problemet uppkommer då på vänsterkanten. Vilka ska förbjudas där? Antifascistisk Aktion (Afa) ligger bra till och andra underliga avarter av kommunismen som Revolutionära Fronten, som dock lades ned 2015. Under andra världskriget ansågs kommunister vara en fara för landets säkerhet. Och då diskuterades också förbud mot kommunism. Afa är inte emot våld utan anser att revolutionen ska genomföras med de medel som behövs. De slogs också i år mot Soldiers of Odin i Jönköping. 

Problemet med Afa är att också många journalister tycker om detta inslag i kommunismen. För på 60-70-talet var många kommunister i journalistkåren. Och de flesta av dessa lever ännu. Medierna använder också ibland den underrättelseenhet inom Afa som dokumenterar extremhögern. Afa bekämpar inte bara nazismen utan också kapitalism och vill bli av med parlamentarismen. Gotland valde att följa kommunallagen så därför finns nazisterna i dag i Almedalsveckan. Veckan är inte så oerhört betydelsefull och statsminister Löfven har valt att inte vara där. Kring 40 000 besökare var det förra året och drygt 21 000 personer lyssnade på talen från scenen. 

EU menar att det ska vara förbjudet att vara medlem i en terrororganisation och där kan nazister passa in precis som extremvänstern. Regeringen i Sverige har tillsatt en utredning om detta. Nazismen är ingen massrörelse och samlar som mest några hundra medlemmar i sina demonstrationer. Men varför ska de tillåtas?
Nazister i gammal och ny tappning.
Faksimil från Google.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar